download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Изключително евтини смартфони базирани на Firefox OS

16.07.2014 13:36 (преди 9 години и 9 месеца) | spursy | показана 2829 пъти Статистики

Бавното настъпление на новата операционна система в мобилния свят продължава.

Преди около година ви запознахме с плановете Firefox OS декларира превъзходство над Android в ниския клас. Вероятно сте позабравили за този интересен проект, но това се дължи на факта, че той все още не е достигнал България. И ако сте си мислили, че проекта е замрял, определено грешите. Доказателство за това е обещанието от Mozilla в близкия месец да пусне нови смартфони под управление на Firefox OS на цена от 50 долара. Тези устройства засега са предназначени за индийския пазар, но изцяло потвърждават политиката заявена от Mozilla още преди година. Именно развиващите се пазари, имащи интерес към максимално евтини устройства, се явяват началните клиенти на FirefoxOS. Интересна подробност е, че създателите са успели да докарат производствената себестойност на подобни устройства до 25 долара. Това се дължи на изключително евтиния чипсет осигуряван от техен партьор в лицето на китайската компания Spreadtrum Communications.
Според Mozilla, проекта им се развива много успешно и през последната година са продадени над един милион устройства под управление на Firefox OS. Засега основният пазар се явява Латинска Америка, но както вече споменахме, скоро се очаква силно настъпление в Индия. Това е така, защото според непотвърдена засега информация, Mozilla е сключила договори с десетки търговски вериги в Индия, а досегашната практика на компанията показва, че партньорството им обикновено се ограничава до един или два оператора на пазар. Явно от компанията са решили да наложат продукта си с по-бързи темпове. За това допринася партньорството им с над десет хардуерни производители, сред които LG, Alcatel, ZTE, Huawei и други. Също така сериозни производители като Foxconn и VIA са ангажирани в разработката на Firefox таблети, а има планове и Panasonic да предложи телевизори на същата база.
Целите на Mozilla са през 2015г. да са увеличи значително популярността на тяхната операционна система и над 10 милиона смартфона по света да бъдат използвани под нейно управление. Времето ще покаже дали това ще се случи, а ние очакваме интересни бюджетни предложения, базирани на Firefox OS и в България.
Можете още сега да изпробвате функционалността на тази система посредством симулатор на вашия компютър - Firefox OS Simulator.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 18.07.14, 10:19, stoqncho:
    Firefox OS expands in Europe, Latin America and Asia Pacific

    Като цяло новото е, че смартфони с Firefox OS ще се продават и в Европа( Германия, Хърватия, Чехия, Македония и Черна гора).
    Другите континенти не ни интересуват.

    Телефоните с Firefox OS към този момент са: LG Fireweb, ZTE Open C, ZTE Open, ZTE Open II, Alcatel One Touch Fire, One Touch Fire E, One Touch C и Huawei Y300 II.

    П.П. Трябвало е да се забавиш няколко дена и щеше новината да е още по пълна.

  • Петък, 18.07.14, 11:28, karadzha:
    Firefox OS expands in Europe, Latin America and Asia Pacific

    Като цяло новото е, че смартфони с Firefox OS ще се продават и в Европа( Германия, Хърватия, Чехия, Македония и Черна гора).
    Другите континенти не ни интересуват.

    Телефоните с Firefox OS към този момент са: LG Fireweb, ZTE Open C, ZTE Open, ZTE Open II, Alcatel One Touch Fire, One Touch Fire E, One Touch C и Huawei Y300 II.

    П.П. Трябвало е да се забавиш няколко дена и щеше новината да е още по пълна. „

    Хубуу, ма Alcatel One Touch Fire е цели 276 гущера

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.