download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Българска игра забранена в Тайланд

05.08.2014 13:52 (преди 9 години и 8 месеца) | spursy | показана 2340 пъти Статистики
Компютърна игра разработена от популярна българска компания бе сметната за обществена заплаха за мира и реда.

Tropico 5 е заглавие разработено от популярната българска компания, занимаваща се със създаване на игри - Haemimont Games. Вероятно по-старите сред нас с умиление си спомнят първия им значим продукт в лицето на стратегията Tzar появила се около 2000г. и станала популярна в компютърните клубове у нас по това време. Tropico 5 е най-новата игра на българите, като можете да се забавлявате с нея на различни платформи - Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Xbox 360, PlayStation 4. Не и ако сте в Тайланд обаче. В мрежата се появи информация, че Тайландското военно правителство е забранило играта, тъй като смята, че тя ще окаже негативно влияние върху националната сигурност на страната. Вероятно за това решение е "виновен" геймплейа на "Тропико 5". Идеята на играта е, че вие управлявате ваша страна от колониалната епоха до наши дни. Можете да колонизирате нови територии, да изготвяте ваши конституции и да налагате режим на военно управление, като спирате демократичните процеси. Интересното е, че цензурата в Тайланд не посочва точно с какво играта застрашава страната, но можем само да предполагаме дали концепцията не е близка до реалността там. Припомняме, че Тайландската армия управлява страната, откакто генерал Прают Чан-оча извърши преврат преди няколко месеца. Тогава демократично избраното правителство беше свалено от власт и имаше серия арести на политици, юристи, активисти и журналисти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 07.08.14, 00:30, soft-support:
    Мисля, че подобна забрана може да направи голяма услуга на създателите на играта, като популяризира ударно продукта им. Със сигурност след банването в Тайланд, много хора са чули за първи път за Tropico 5 и някои от тях биха желали да я поиграят.
  • Четвъртък, 07.08.14, 00:49, karadzha:
    Много лошо, че нямаме военни – можеше като тайландците да свалим някое и друго демократично избрано правителство, а не да киснем по площадите и да чакаме да се накумят да си тръгнат

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.