download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Последната версия на Firefox носи няколко интересни нововъведения

14.10.2014 22:44 (преди 9 години и 5 месеца) | spursy | показана 1698 пъти Статистики
Firefox 33.0 трябва да е по-бърз и удобен за потребителите.

Mozilla пуснаха нова стабилна версия на популярния уеб-браузър Firefox. При 33.0 може да отчетем няколко интересни нововъведения, които ще зарадват потребителите. Добавена е поддръжка на свободния кодек OpenH264, което ще осигури на използващите браузъра безпроблемно декодиране на H.264/MPEG-4 AVC видео. Mozilla винаги са се застъпвали за идеята за свободен интернет достъп без лицензи и ограничения. Именно затова, когато Cisco предостави в открит вид изходния код на OpenH264, от Mozilla веднага декларираха подкрепата си към този проект и обещаха да го интегрират във Firefox. Припомняме новината Firefox с поддръжка на VP9, като от Mozilla заявяват, че те ще продължат да поддържат и VP8 видео формат и нямат никакво намерение да се отказват и от кодека на Google.
Друга интересна новост при Mozilla Firefox 33.0 е подобрената функционалност при реда на търсенето. Вече при търсене това става във фонов режим и резултатите се появяват почти веднага още преди потребителя да е натиснал Enter.
Също така отчитаме и подобрената обработка на JavaScript strings елементи и допълнителни подобрения, влияещи позитивно на увеличаване на производителността и стабилността при работа.
Вече технологията за псевдо паралелно рендиране - OMTC (OffMainThreadCompositing) е включена по подразбиране. Въпросната технология бе налична и се поддържаше и в предходните версии на Firefox, но се налагаше потребителите да я включат ръчно. Сега това вече няма да е така и тя ще бъде активна във версия 33.0 и вероятно следващите. OMTC спомага изобразяването на уеб-страниците да става много по-бързо, което със сигурност ще зарадва феновете на "огнената лисица".
Това са най-значимите новости при Mozilla Firefox 33.0, но реално списъка е много по-дълъг. Можете да се запознаете с всичко ново в тази версия - ТУК.

Можете да свалите от Download.BG:
Mozilla Firefox (на български)
Mozilla Firefox
Mozilla Firefox за Mac
Mozilla Firefox за Linux
Firefox Portable

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.