download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Десетки хиляди унгарци се вдигнаха срещу предвиждания интернет данък

27.10.2014 15:03 (преди 9 години и 5 месеца) | spursy | показана 1582 пъти Статистики
Мащабни протести в Будапеща белязаха изминалата вечер.
Преди дни ви информирахме, че Унгария смята да въведе интернет данък. Ето, че това не остана без последствия и над 10 000 унгарци излязоха да протестират по улиците на Будапеща през изминалата вечер. Демонстрантите поискаха проектозакона да бъде оттеглен и дадоха на правителството срок от 48 часа да направи това. Предложеният нов закон върху интернет трафика трябва да бъде разгледан днес от парламента.

Протестът първоначално бе започнат онлайн посредством социалните мрежи, като бе последван от стотици хиляди потребители. Снощи протестиращи се събраха пред министерството на икономиката, като заедно в един момент извадиха мобилните си телефони и с тях осветиха площада. Част от тях се насочиха към сградата на управляващата партия и я обстрелваха с компютърни части, счупвайки няколко прозореца и причинявайки материални щети.
За да тушират недоволството, управляващите направиха изявление, че ще бъдат направени поправки в законопроекта, чрез които ще бъде определен максимален размер на данъка за физически лица. Месечните плащания ще бъдат ограничени до 700 форинта и данъкът ще се плаща от интернет доставчиците, а не от потребителите. Спорно е обаче, дали ще се случи точно така. Унгарската IT асоциация, телекомуникационни компании и производители на електроника вече обявиха, че таксата би повишила цените им. Така отново крайните потребители ще поемат тежестта на един такъв данък, макар и под друга форма.
Подобен данък не се прилага никъде другаде в Европа и вероятно затова демонстрантите получиха подкрепа от еврокомисаря за цифровите технологии Нели Крус.

Предстои да се разбере ще бъде ли приет новият законопроект от унгарските управляващи.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.