download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

След два дни спират продажбите на компютри с Windows 7

29.10.2014 00:34 (преди 9 години и 5 месеца) | spursy | показана 3120 пъти Статистики
С края на този месец идва и краят на продажбите на успешния Windows 7
В петък с изтичането на работната седмица и края на месец Октомври ще бъдат спрени продажбите на компютри с предварително инсталирана операционна система Windows 7. Това се отнася за версии Windows 7 Home Basic, Home Premium, Ultimate, но все още ще има вариант корпоративни клиенти да си закупят машини с Windows 7 Professional. Все още не е ясно докога бизнеса ще може да закупува професионалната версия на 7, но със сигурност става въпрос за повече от година. Microsoft се ангажират да известят бизнес клиентите една година преди крайната дата на продажбите.
Windows 7 е най-използваната операционна система в света, но дори това не спря Майкрософт да прекратят разпространението й. След като преди една година бяха спрени продажбите на софтуера на дребно, остана варианта да се сдобиете с легален Windows 7, като го закупите чрез OEM (фирмата производител на компютри) предварително инсталиран на машината. Е, вече и това няма да е възможно.
Windows 7 все пак няма да остане без поддръжка още известно време. За целта обаче трябва да имате Service Pack 1 (системи без сервизен пакет не могат да получават актуални кръпки и актуализации). Крайна дата на базовата поддръжка за системи със SP1 е 13 януари 2015 г., което е доста скоро. След това започва да тече срока за разширената поддръжка, която гарантира само ъпдейти, касаещи сигурността и ще бъде активна до 14 януари 2020 г.
Въпреки огромната популярност и безспорни качества на Windows 7, от Microsoft препоръчват на потребителите да използват по-нови версии на системата.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 02.11.14, 11:58, soft-support:
    Според мен е грешка и то не малка, да се спре толкова рано всякаква продажба на Windows 7. Все пак това е най-предпочитана операционна система. Не са малко хората които купуват хардуер с предварително инсталиран Windows 8, но не го искат и предпочитат да използват 7. Ако има нещо вярно в твърдението, че Майкрософт редуват успешна с неуспешна операционна система, то тогава трябваше да се изчака да бъде пуснат Windows 10, преди да се спре 7. В момента пред потребителя няма законен избор - той е принуден да използва само 8.
  • Четвъртък, 26.02.15, 23:47, nobilo:
    Майкрософт дава избор на всеки да реши дали да остане с Windows 7 или
    да избере по-нова операционна система.Продажби на машини с Windows 7 може да няма,но вече всеки може да тегли оригинален Windows 7 ISO образ от сайта на Microsoft,
    стига да има оригинален продуктов ключ,може и OEM ключ,въвеждате ключа,избирате език-проверка на ключа и теглите желаното оригинално ISO.
    Ето и адреса:
    http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.