download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Китай с мащабен план за плавно и пълно преминаване към Linux

03.11.2014 22:29 (преди 9 години и 4 месеца) | spursy | показана 2172 пъти Статистики

Правителството реши да смени софтуера в държавната администрация.

Китайското правителство обяви плановете си за голяма софтуерна миграция. Предвижда се цялата държавна администрация постепенно да премине от Windows операционна система към Linux такава. Понеже става въпрос за огромен брой машини и вероятно, за да се избегнат проблеми, се предвижда планова, плавна миграция. По план всяка година по 15% от държавните машини ще заработват под Линукс система. Така целият преход се очаква да завърши през 2020 г. Освен замяна на софтуера се предвижда такава и за самите сървъри и чипове на правителствените системи.
Интересно е да се отбележи, че правителството е решило да не се използва някоя от вече утвърдените Линукс дистрибуции, а е възложило да бъде създадена собствена такава. Въпреки че въпросната Linux алтернатива все още не е напълно готова, по нея се работи усилено. Остава да видим кога този мащабен и подробно разработен план ще влезе в действие. Очевидно намеренията на управляващите в Китай са съвсем сериозни. За това подсказва и допълнително изискване издадено от Комисията за регулиране на банковата дейност, която информира финансовите институции в страната, че трябва да адаптират Linux базираната операционна система в работния си процес.
Припомняме, че Китай не отскоро има различия с Microsoft. След като в страната най-използваната операционна система е Windows XP, правителството бе отправило призив към Майкрософт да удължи поддръжката на тази система конкретно за тях. След като им бе отказано беше издадена забрана за държавните структури да купуват Windows 8. Очевидно Китай иска да избегне подобни проблеми в бъдеще и затова е решил да загърби изцяло употребата на софтуер от външни компании.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.