download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft премахва възможността за избор на интернет браузър

18.12.2014 22:54 (преди 9 години и 4 месеца) | spursy | показана 2244 пъти Статистики

Спокойно! Става дума само за екрана, който предлага алтернативни браузъри.

В края на 2009 година съдебно дело беше спечелено от Европейския съюз. Така бе постановено, че Microsoft използва доминиращата си позиция, за да наложи собствения си браузър Internet Explorer за сметка на други браузъри под операционна система Windows. Вследствие на това дело корпорацията бе задължена да предостави на потребителите равностоен избор между различни интернет браузъри, а също така да направят и поддържат уебсайт с допълнителна информация и възможност за download. Сайтът беше с адрес http://www.browserchoice.eu/ , но занапред явно вече няма да се поддържа. Ако посетите адреса ще намерите съобщението:
Този уеб сайт е създаден от Microsoft в съответствие с взето от Европейската комисия решение през декември 2009 година. Задълженията, произтичащи от това решение, вече са изтекли и Microsoft ще прекрати поддръжката на уеб сайта. Microsoft насърчава клиентите, които се нуждаят от допълнителна информация за уеб браузърите или искат да изтеглят друг браузър, да го направят, като посетят директно уеб сайтовете на доставчиците на съответните уеб браузъри.

Очевидно след изтичане на възложените от съда разпоредби от Microsoft веднага са премахнали уебсайта. Има и още нещо. Потребителите на Windows имаха шорткът на техните десктопи с Browser Choice, който отваряше отделен прозорец, в който имаше кратко описание и опция за сваляне на различни други браузъри. Въпросният шоркът се сваляше и по подразбиране от Windows Update. Е, занапред Browser Choice връзката и ъпдейт ще бъдат премахнати и вече няма да са налични.

Според европейската институция, пет годишния период налагащ показването на екран за избор на алтернативен браузър под Windows, е бил успешно решение, като посредством него са отчетени над 165 милиона инсталации на различен от IE браузър.
Тепърва статистическите данни ще покажат дали премахването на Browser Choice ще се отрази като намаляваща тенденция при инсталирането на алтернативен браузър и дали Internet Explorer ще увеличи потреблението си. Към момента браузърът на Microsoft постоянно губи позиции в Европа. По последни данни за ноември месец на стария континент IE се използва от около 15.50% от потребителите. Това го прави трети по пазарен дял, като пред него са Firefox с близо 23% и Chrome с над 43%.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.