download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Поредно важно обновлениe за Adobe Flash Player

27.01.2015 03:24 (преди 9 години и 2 месеца) | spursy | показана 2079 пъти Статистики
Препоръчително е да актуализирате версията на вашия Flash плеър, за да сте защитени.

Поредната еднотипна новина, от която разбираме, че Adobe отново запушват критични уязвимости в продукта си, по-скоро трябва да ни радва отколкото отегчава. Въпреки че периодично ви съобщаваме за този тип обновления при Flash Player, то в последните дни отчитаме по-висока активност в тази насока. Само за няколко пъти Flash плеър беше обновен няколко пъти като при всеки от тях бе запушвана опасна дупка в сигурността. Въпросните уязвимости засягат всички потребителите, използващи плеъра независимо под каква операционна система става това. Adobe поясняват, че едната запушена дупка се експлоатира активно чрез drive-by-download атаки. При този тип пробиви, системата бива поразена при посещаване на интернет страница, на която има експлойт за уязвимостта, без потребителят да бива запитан дали иска да инсталира приставка и да разбира какво всъщност се случва в този момент. Друга от запушените дупки е била приложима само под Windows операционни системи и е позволявала отдалечено експлоатиране на уязвимост в ASLR (Address space layout randomization).
От Adobe призовават всички потребители своевременно да обновят версията на използвания от тях Flash Player, като напомнят, че ако имате повече от един браузър на компютъра, трябва да го направите за всеки от тях. Обновяванията трябва да се извършат ръчно при някои потребители. Компанията работи и съвместно с Google за да осигури специално обновление предвидено за браузъра Chrome.
Можете да свалите актуалната версия от Download.BG ( Adobe Flash Player за IE и Adobe Flash Player (Firefox) ) или от сайта на Adobe.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.