download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вече можете да изпращате пари през Facebook Messenger

18.03.2015 01:08 (преди 9 години) | spursy | показана 1271 пъти Статистики
Новата функция за парични преводи беше добавена едва преди часове.

Последният ъпдейт за популярното Facebook Messenger приложение донася и новата функция за извършване на парични преводи, за която се говореше от няколко месеца насам. За начало обаче тази екстра ще осигури покритие за САЩ и ще работи под iOS и Android. Все още няма конкретни дати кога ще бъде реализирано покритие извън Съединените щати.
Но за какво по-точно става дума? Вече ще можете да изпращате малки суми пари на вашите познати през Messenger приложението. Едно от основните предимства на новата опция е, че Facebook няма да таксува потребителите за извършените транзакции. FB Messenger вече разполага с малък доларов знак ("$") в клавиатурата, който при натискане отвежда потребителите до интерфейса за плащанията. Изпратената сума първо отива при Facebook, след което се прехвърлят в банковата сметка на съответния получател. Ако получателят не е въвел данни за банкова карта прикрепена към неговия профил, Facebook ще задържи парите, докато той не си регистрира такава. Компанията твърди, че плащанията са сериозно подсигурени от към сигурност, като ще се използват потребителски PIN или Touch ID. Трансфер няма да може да се осъществи без този PIN, който потребителят създава сам, когато се регистрира със своя профил.
Припомняме, че неотдавна и Snapchat пусна подобна услуга, наречена Snapcash. Тя обаче използва системата Square, за да извършва парични преводи, за разлика от системата на Facebook която е създадена от тях самите.
Вероятно новата опция ще помогне на Facebook да съберат много повече данни за дебитни и кредитни карти на потребителите им. След време вероятно тази огромна база данни ще влезе в по-широка употреба, като например ще можете да плащате за стоки и услуги директно от Facebook Messenger.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.