download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nokia купува Alcatel-Lucent

15.04.2015 18:13 (преди 9 години) | spursy | показана 2281 пъти Статистики
Мащабна сделка която показва амбициите на Nokia да станат лидер в телекомуникационния сектор, ще бъде реализирана през тази година.
Nokia официално обяви, че смятат да придобият един от конкурентите си в лицето на компанията за телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent. Условията по сделката вече са одобрени от бордовете на двете компании, но предстои да минат през съответните регулатори. Сделката вероятно ще се осъществи през първата половина на 2016 година, а новата компания ще бъде под името Nokia Corporation, като ще е базирана във Финландия. Предвижда се името "Alcatel-Lucent's Bell Labs" да остане за R&D (научноизследователска дейност и иновации). Тези лаборатории ще продължат да работят самостоятелно с фокус върху създаването и лицензирането на нови технологии.
Мащабната покупка е оценена на стойност от 15,6 милиарда евро. Подобен ход на Nokia означава само едно - компанията иска да стане най-голям и едноличен лидер в телекомуникационния сектор и да задмине най-голямото име към момента - Ericsson. Това е и най-голямата сделка в този сектор за последните 15 години, а освен това е рекордна и за Nokia изобщо! Акционерите на Alcatel-Lucent ще получат 33,5% от капитала на обединената компания, а останалите 66,5% ще бъдат собственост на акционерите на Nokia. Според анализатори това е само една от амбициозните крачки на Nokia към върха. Очаква се след време новата по-мощна компания да разшири присъствието си на китайския пазар и да сключи договори с големи оператори в САЩ и други пазари.
Подобна, сериозна сделка може да се разгледа и като изненадваща от някои страни. Припомняме, че преди време Nokia продаде мобилното си подразделение не Microsoft, а скоро се появи информация, че се обмисля да бъде продаден и бизнес сегмента Here Maps.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 19.04.15, 11:34, karadzha:
    Знаят какво да купят от Nokia
  • Неделя, 19.04.15, 11:37, океан:
    ” Знаят какво да купят от Nokia
    Знаят и какво да продадат.
  • Неделя, 19.04.15, 15:55, anonymous:
    Нокиа е пример ,че в икономиката на една държава никога не трябва да се развива едностранно само един сектор ,пак било то и в ИТ-технологиите. Вгодините когато Нокия беше световен лидер се създадоха много висококвалифицирани кадри,които бяха разглезени с много високи заплати . След краха на концерна много от тях бяха взети от други компании, но една голяма част остана във Финландия и са безработни. Сега там безработицата достига 28%.Финландия е принудена да прави реформи и съкращение на социалните разходи. Те обаче имат много добре организирано на високо ниво образование ,много добра инфраструктура и това е повод за оптимизъм сред финландците.Освен това там почти няма корупция ,няма престъпност ,а по характер финландците са много спокоен народ. Така че да им имам проблемите ,погледнато от нашата камбанария!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.