download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Открийте уязвимост в новият браузър на Microsoft и станете богати

27.04.2015 00:31 (преди 8 години и 11 месеца) | spursy | показана 1349 пъти Статистики
Корпорацията плаща до $15000 в зависимост от критичността на дупката.
Spartan засега е работното име на новият браузър на Microsoft, който е призван да замени емблематичния Internet Explorer. От софтуерният гигант са твърдо решени да се разграничат от недобрият имидж на IE и може би затова стартират програмата Bug Bounty с продължителност три месеца. Така всеки, който открие някаква уязвимост в браузъра ще бъде възнаграден с немалка сума. Размерът на паричните награди варира в диапазона от 500 до 15000 долара, като зависи от каква степен ще бъде квалифицирана откритата дупка. Най-високите суми ще бъдат давани за експлойти позволяващи отдалечено изпълнение на код. Най-евтино ще бъдат заплащани разкрити бъгове в механизма за стартирането на едни и същи програми на случайни адреси в паметта (ASLR).
Повече информация можете да намерите на страницата на Project Spartan Bug Bounty. В програмата може да се включи всеки навършили 14 години, независимо от коя страна е, с изключение на държавите за които са в сила американски санкции - Северна Корея, Сирия, Куба, Судан и Иран.
Майкрософт не за първи път прибягва до подобни програми, целящи да направят техен продукт по-сигурен. Корпорацията възлага огромни надежди на Spartan, който се базира на нова технология EdgeHTML. Не е сигурно дали това име ще се запази или ще бъде предпочетен друг вариант. Очаква се браузърът да бъде пуснат финално през това лято като част от новата операционната система - Windows 10.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 27.04.15, 22:19, anonymous:
    Не само Майкрософт уважава хакерите! Вижте какво е дала Фейсбук:

     За добрите хакери пари не се жалят!За три години от 2011 г Фейсбук е изплатила повече от 3 милиона долара . Само за 2014 г на 321 хакера от 65 страни са заплатили. Най-много за Индия- за 196 бъга средно по 1343 долара и т.н.

  • Сряда, 29.04.15, 10:24, johnmotson:
    ” Не само Майкрософт уважава хакерите! Вижте какво е дала Фейсбук:

     За добрите хакери пари не се жалят!За три години от 2011 г Фейсбук е изплатила повече от 3 милиона долара . Само за 2014 г на 321 хакера от 65 страни са заплатили. Най-много за Индия- за 196 бъга средно по 1343 долара и т.н. „

    ==================
       Баси чудото! Стотици бъгове и то при положение, че браузъра е тестван от толкова специалисти на фирмата и тестери от цял свят, които обикновено са на ниво малко повече от напреднал потребител! Но едно трябва да е ясно! Няма "добър и лош" хакер! Както се вика: Хакера си е хакер! За производителите на качествен софтуер са лоши а за нас са добри! Това са хората благодарение на които имаме достъп до всички "благини" в нета!
  • Четвъртък, 30.04.15, 16:34, anonymous:
    На последната си пресконференция Майкрософт обяви , че новият браузер на Уиндоус 10 ще се казва Microsoft Edge . Експлоърът ще просъществува известно време най-вече заради старите програми. За всички нови продукти на компанията обявения браузер ще основен по подразбиране.
  • Четвъртък, 07.05.15, 20:58, anonymous:
    Камил Хисматулин от Казан /Русия/ е открил доста бъгове на Гугъл Наскоро успял да открие такъв и в Тубата. Просто написал :

     По този начин можел да отдели всякакво качено видио на който и да е!Разбира се от Гугъл веднага запушили дупката.
     Камил очаквал ,че ще може да получи някъде между 15- 20 000 долара ,но получил само $5 000. Но той ии на това бил доволен.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.