download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Уникална съвместна конзола от Sony и Nintendo изплува от миналото

07.07.2015 23:07 (преди 8 години и 9 месеца) | spursy | показана 1722 пъти Статистики
Любопитен проект за интересен хибрид от двете именити компании беше намерен в гараж.
Вероятно ви звучи повече от странно Sony и Nintendo да имат съвместен проект за геймърска конзола? Определено е така, но се оказва, че такова нещо е било на ръба да стане реалност, а от там едва ли историята ще се развие по познатия ни начин и реалността днес да е такава. Това стана ясно след като интернет потребител е открил случайно в гаража на баща си изключително рядък прототип.

Явно двете именити компании са работили съвместно по този проект, но в един момент са се отказали от него. Все пак преди това да стане са били произведени няколко хибридни бройки Nintendo PlayStation, които комбинират Super Nintendo Entertainment System със CD компонент от Sony.
Според потребителя открил устройството причината, поради която двете компании да се откажат от проекта е, че Nintendo са имали сериозни притеснения как ще си разделят контрола върху съвместната конзола със Sony. В последствие Nintendo тайно сключва договор с Philips. Така се стига до разрив със Sony, които започват самостоятелен проект водещ до създаването на конзолата Sony PlayStation. Вероятно Nintendo съжалява и до днес за този си ход, защото именно Sony PlayStation беше конзолата, която ударно ги измести от геймърския пазар. Днес PlayStation е институция в света на забавлението и от години е лидер вкопчил се в здрава борба с Xbox - конкурентна конзола от Microsoft. Колкото до легендарните Nintendo, въпреки че те предлагат интересни игрови концепции, все така не могат да се преборят с много силната конкуренция на големите играчи. Преди време се питахме Има ли бъдеще пред легендарните Nintendo? и въпросът е все така актуален.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.