download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 изхабява по-бързо батериите на лаптопите

27.07.2015 15:48 (преди 8 години и 8 месеца) | spursy | показана 2356 пъти Статистики
Около 10% по-малко време за работа ще осигуряват мобилните компютри под управлението на новата система.
Новият Windows 10 трябва да стартира официално само след дни. За съжаление потребители, тестващи предварителните му версии, информират за неприятен проблем. Оказва се, че последната версия на Windows изразходва по-бързо батерията на устройствата, на които е инсталирана, като така съкращава чувствително времето им за автономна работа. Така всеки мобилен компютър под управлението на Windows 10 ще може да работи с около 10% по-малко време, когато е само на батерия.
От Microsoft потвърждават, че са наясно с този проблем и поясняват, че той се дължи на грешка в системата. Също така обещават да пуснат обновление съвместно с Intel, което да възстанови времето за автономна работа до нивата познати от Windows 8. Проблем за софтуерния гигант може да се окаже единствено малкото време оставащо до официалното пускане на Windows 10. Това трябва да стане на 29 юли и не е сигурно дали до тогава специалистите ще съумеят да отстранят проблема.
По-високата енергийната консумация освен с гореспоменатата софтуерна грешка може да се обясни и с наличието на функционален допълнителен софтуер. Например гласовият помощник Cortana работи във фонов режим и според тестващите увеличава натоварването на процесора с около 6%. Windows 10 ще включва и различни други нови програми, като всяка от тях ще консумира някаква част от ресурсите на компютъра.
Скоро ще се разбере дали Майкрософт, ще успеят да отстранят софтуерната грешка преди голямата премиера на новата операционна система или това ще стане в последствие под формата на ъпдейт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 28.07.15, 12:52, soft-support:
    Според мен няма как да коригират този бъг преди утрешната премиера. Явно ще е в последствие като ъпдейт, но по-добре да не бързат, за да не се окаже отново проблемен.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.