download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Стартът на Windows 10 протича по план

29.07.2015 19:21 (преди 8 години и 8 месеца) | spursy | показана 1508 пъти Статистики
Засега няма данни за проблеми при нестандартния за Microsoft старт

Днес е денят, в който Microsoft пусна новата си операционна система - Windows 10. На нея компанията възлага големи надежди и се надява тя да стане масова на десктоп пазара, а по-късно и в мобилния сегмент. Майкрософт подходиха по нетипичен за тях начин при пускането на поредната версия на Windows. Това е така, защото 10 ще бъде достъпен като безплатна актуализация, разпространяваща се през интернет за всички потребители с лицензирани операционни системи 7 SP1 и 8.1.
И така от днес обновяването до Windows 10 за PC е официално достъпно в 190 държави на цели 111 езика. Така всички направили заявката за актуализация до Windows 10 ще могат да се възползват от това, но не едновременно, разбира се. Все пак става дума за направени милиони предварителни заявки и няма как всички те да бъде изпълнени едновременно. За да подсигурят безпроблемното доставяне на обновленията, от Microsoft са резервирали канал с ширина 40 терабайта в секунда (TB/s) във всички големи мрежи за доставка на съдържание (CDN). И все пак, за да се избегнат проблеми, Windows 10 ще бъде пуснат поетапно и повечето желаещи няма да могат да свалят новата версия още днес.
Огромният интерес обаче със сигурност ще постави рекорди за интерет-трафик, които едва ли скоро ще бъдат надминати. Очаква се натоварването през цялата седмица да бъде много високо. Според анализатори това може да се усети като цялостно забавяне в скоростта на достъп и зареждане на други ресурси от интернет.
От Download.BG също следим развитието на този грандиозен проект и ще ви информираме своевременно при появата на нови интересни данни.
А вие резервирали ли сте си предварително ъпгрейд към Windows 10? Ако досега не сте получили известие за актуализация, проверете дали е включена функцията за автоматично инсталиране на обновления чрез Windows Update. Windows 8.1 потребителите могат да инсталират 10 и през Windows Store.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.