download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 генерира значително повече интернет трафик

26.08.2015 13:55 (преди 8 години и 7 месеца) | spursy | показана 2289 пъти Статистики
На някои потребители новата операционна система може да им излезе доста скъпо
След скорошната поява на последната операционна система на Microsoft - Windows 10, са се изписали хиляди редове в интернет за нейната функционалност, плюсове и минуси. Едно нещо вероятно обаче е убягнало на повечето потребители. Windows 10 генерира осезаемо повече интернет трафик, сравнено с предшествениците си. Това вероятно се дължи на няколко основни причини. Една от тях е, че потребителите нямат възможност да спрат задължителните обновления през Windows Update. Въпросните обновления всъщност не са никак малки по обем. За по-малко от месец бяха пуснати три кумулативни обновявания за 10, като общата им големина е около 5 GB (включително драйверите). Друга основна причина е, че операционната система вероятно постоянно изпраща до сървърите на Microsoft информация за действията на потребителите на техните компютри. Вече е ставало многократно дума как използващите Windows 10 нямат възможност да спрат всичкия включен допълнителен софтуер, който постоянно събира информация за тях, какво правят на компютрите си, какви програми използват, телеметрия, конфиденциална информация и т.н. Не е ясно точно какъв трафик генерира това събиране на информация, но имайки предвид, че то е постоянен процес, вероятно с течение на времето и употребата на системата сумарната цифра не е малка.
Прекомерният трафик вероятно не е направил впечатление на много от потребителите на 10 по света, защото те използват бърз и неограничен интернет. Не така стоят нещата обаче при потребители използващи ограничен или платен достъп до глобалната мрежа. Всъщност много хора живеят на места със скъп интернет. Вероятно затова в последните дни започнаха да се получават много отзиви от озадачени потребители, които са получили изненадващо високи месечни сметки за интернет достъп.

Според анализатори това е само началото и се очаква много потребители по света да бъдат шокирани, когато получат сметките си за интернет за месец август. Ако въпросните потребители са преминали към Windows 10, то е възможно да се наложи да платят в пъти по-голяма сума от тази, която са свикнали досега.
Затова всеки живееш на отдалечени места или използващ платен или ограничен достъп до мрежата, трябва да се замисли дали за него е подходящо да замени досегашната си операционна система с новия Windows 10. Ако все пак реши да го направи, експерти препоръчват да посети местен компютърен магазин и от там да вземе всички досега налични обновления например на флаш-памет или преносим твърд диск.

Прочетохте ли статията: Windows 10 и какво ще знае той за нас?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 29.08.15, 17:44, океан:
    ” Коментират че преди се знаеше за какво са ъпдейтите ,сега и тях законсперират. Но са разкрити . Пуснаха ъпдейти за шпионски функции и към 7 и 8 казват!Въбще Майкрософт е рещил да става световния шпионин! „
    Ако направят и това тогава ще духат супата.Линукс е готов да приеме всички желаещи.
  • Събота, 29.08.15, 17:45, soft-support:
    Ще е много полезно дa се нaпише под кои номерa сa въпросните шпионски ъпдейти, зa дa може потребители нa 7 & 8, дa ги избегнaт.
  • Събота, 29.08.15, 17:50, stefankr:
    За Win 7\8.1 шпионските обновления са KB3080149 и KB3075249
    © Източник: https://multi-cheats.com
  • Събота, 29.08.15, 19:44, океан:
    ” Ще е много полезно дa се нaпише под кои номерa сa въпросните шпионски ъпдейти, зa дa може потребители нa 7 & 8, дa ги избегнaт. „

    Те ще им сменят номерата.Само забрана на ъпдейта .Или линукс.

  • Събота, 29.08.15, 21:58, anonymous:
    Това са ъпдейтите , които според Хакер.ру са подозрителни:

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.