download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 се сваля на компютъра ви дори да не го искате

12.09.2015 19:03 (преди 8 години и 6 месеца) | spursy | показана 2112 пъти Статистики
Потребители продължават да сигнализират за неприятни ситуации породени от настоятелността на Microsoft да мигрират към последната им операционна система.
За неприятна изненада сигнализират потребители на Windows 7 и Windows 8.1. Оказва се, че на техните компютри се свалят инсталационни файлове за Windows 10 дори те да не искат да преминат към него и са го отказали като възможност. Това става напълно автоматично без знанието им. При някои обаче води до допълнителни сериозни проблеми. Файловете на Windows 10 са с обем между 3,5 и 6 GB. Така потребители използващи интернет с лимит на трафика са го превишили неусетно и са останали без връзка. Други от своя страна ще трябва да платят значително по-високи сметки за ограничения интернет достъп, който използват.
От Microsoft официално признават, че такива файлове се свалят автоматично. Според тях това е само в полза на потребителите, защото предварителното зареждане на подобни файлове ще ускори значително процеса на обновление в случай, че в даден момент потребителят реши все пак да премине към новата система. Не става ясно защо инсталационните файлове се свалят дори в случай, когато потребителят категорично не иска да сменя операционната си система и защо желанието му не се зачита.
Файловете се съхраняват в скрита папка $WINDOWS.~BT, която е поместена в основната директория на Windows. Папката може да бъде лесно изтрита, но след време файловете отново ще се свалят автоматично, генерирайки нов интернет трафик. За да избегнете това, специалисти съветват да изключите автоматичния Windows Update и да преминете към ръчен режим. Обновлението, което е отговорно за свалянето на тези файлове, е под номер KB3035583. Ако вече е инсталирано на системата ви, можете първо да го деинсталирате от менюто Control Panel -> Programs -> Pragrams and features -> Installed Updates. След това рестартирайте системата си и от Windows Update скрийте въпросния ъпдейт, за да не се инсталира повече.
Според анализатори тези действия от страна на Microsoft будят възмущение в някои потребители. Те смятат, че агресивната политика от страна на софтуерния гигант е отблъскваща и не зачита желанието им да имат право на избор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 17.09.15, 16:03, soft-support:
    За по-безпроблемна работа на компютъра, ъпдейтите трябва да се инсталират ръчно и да се внимава кои от тях се избират. Пълната автоматизация на този процес понякога води до последващи проблеми.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.