download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Поредно важно обновление за Joomla

17.12.2015 02:02 (преди 8 години и 3 месеца) | spursy | показана 1223 пъти Статистики
Последната версия на платформата запушва много опасна дупка, която е била отворена с години.

Joomla е една от най-разпространените платформи за изграждане на сайтове в световен мащаб. Затова и периодично ви информираме, когато има важна информация за нея. Популярността на платформата буди интерес сред недобронамерени лица и затова специалисти периодично отчитат, че има Повишен брой атаки срещу Joomla базирани сайтове. Преди часове излезе новата версия Joomla 3.4.6, в която е запушена много сериозна дупка. Нещо повече, разработчиците съобщават, че въпросната уязвимост е била активна от осем години. Тя е позволявала на недоброжелатели отдалечено изпълнение на програмен код и така сайтът бива компрометиран. Тревожно е, че е било засечено тази стара дупка да се експлоатира активно дори преди няколко дни.
Критичната пробойна в сигурността засяга версии на Joomla от 1.5.0 до 3.4.5. Имайки предвид, че тя се използва все още активно от атакуващи недоброжелатели е повече от препоръчително, възможно най-бързо, да обновите към новата версия 3.4.6. Проблемът определено е сериозен, затова е осигурен и отделен пач за версии, които вече не се поддържат.
Ако и вие използвате тази платформата за управление на интернет съдържание (CMS), е препоръчително да претърсите лог записите за "JDatabaseDriverMysqli" или "О:" в потребителския агент. Ако ги откриете, считайте, че вашата система е била компрометирана и трябва да започнете изпълнението на плана за подобни ситуации.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.