download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов метод от Microsoft притиска потребителите да преминат към 10

17.12.2015 02:50 (преди 8 години и 3 месеца) | spursy | показана 1528 пъти Статистики
Софтуерният гигант продължава да бъде все така изобретателен и настоятелен в опитите си да накара потребителите да обновят системите си към Windows 10.
Вече много пъти сме ви информирали как Microsoft измислят нови начини, чрез които да подтикнат потребителите да обновят тяхната Windows 7 или 8 операционна система към най-новата - Windows 10. Ставало е дума как Windows 10 се сваля на компютъра ви дори да не го искате. От много време се говори и, че Microsoft ще засили натиска да обновите към Windows 10, като промени правилата в Windows Update и от "ъпдейти по избор" ще направи нужните за миграция на "препоръчителни" и отметнати по подразбиране при автоматичен процес. И въпреки че скоростта на разпространение на последната ОС на компанията се забавя, това явно мотивира още момчетата от Редмънд, които стават все по-настоятелни в опитите си да подтикнат потребителите.
От скоро използващите Windows 7 и 8 са започнали да получават ново съобщение, което се появява самоволно и предлага две опции: "Upgrade now" или "Upgrade tonight"("обновете сега" или "обновете довечера"). Признаваме, че Майкрософт успешно продължават да се надскачат сами с всеки следващ опит и определено сме впечатлени от "избора", който позволяват на потребителите си. За сметка на това няма възможност да се откажете от това предложение. Ако затворите въпросния прозорец, той се скрива, но след време пак изкача самоволно отново и отново.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 17.12.15, 20:44, iceman_:
    Още от времето на младия Windows XP спирам ъпдейтите категорично и безапелационно! Досега сигурно поне на 5000 компютъра с най-разнообразни ОС съм го направили досега не съм имал НИКАКВИ оплаквания и рекламации. Който си скита по порно сайтове и сайтове за кракове др. подобни - ще хапне вируса без значение дали има цял Гигабайт ъпдейти + най-скъпарската антивирусна.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.