download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

И Facebook видеото преминава към HTML5

19.12.2015 21:31 (преди 8 години и 3 месеца) | spursy | показана 1679 пъти Статистики
Все пак най-популярната социална мрежа ще продължи да работи и поддържа Adobe Flash.
Досега на няколко пъти сме ви информирали, че някои от най-големите компании в интернет призовават Adobe Flash Player да бъде премахнат и да остане в историята. Разбира се, подобен процес не е толкова лесен и ще отнеме доста време, защото от много години тази технология е била стандарт в мрежата и се използва в милиони сайтове. И все пак постепенно флаш бива заменен от новият HTML5, като първите крачки са дело именно да някои от големите играчи.
Явно дойде момента, в който и Facebook да предприеме тази стъпка, като вече всички видео клипове на сайта ще използват по подразбиране HTML5 за всички съвременни браузъри. Според разработчиците на социалната мрежа тази промяна ще донесе на потребителите им по-бързо зареждане на видео съдържанието, както и ще осигури повече сигурност и стабилност. Разработчиците от друга страна ще могат да се възползват от различни софтуерни инструменти за HTML5, с което ще бъдат улеснени.
И все пак Facebook не се отказват напълно от Adobe Flash Player и ще продължат да го използват и занапред. Това се налага, защото все още много онлайн игри използват именно тази технология. Така Facebook ще продължат да работят съвместно с Adobе, за да осигурят на потребителите си стабилна Flash среда.
Ще са интересни потребителските отзиви през следващите дни и дали те ще усетят обещаната по-бърза работа при гледане на видео в социалната мрежа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 24.12.15, 10:53, anonymous:
    Flash Player през 2015 г му бяха открити 181 бъга от които 152 критични.Той се оказа златоносна мина за хакерите като Haching Team , които направиха пачки от хиляди долара на черния пазар от продажби на вредоносни програми използващи тези бъгове .През 2015 г през Flash беше пробита рекламата на Yahoo ,което донесе големи загуби за търсачката.Това принуди масово да се бяга от FLASH и да се преминава към HTML5 ,kойто е с интегрирана DRM шифровка.Всички големи браузери избягаха от FLASH ,но поради натиска на рекламодателите все още го допускат , като се съветва Flash Player да се включва само когато потребителят реши т.е. да се активира Click to Play. За вредата от флаша още през далечната 2010 г предупреждаваше Стив Джобс:
    Флаша нанася вреда на безопасността , производителността и съкращава времето на работа на батерията/С Джобс/
    Флаша нанася вреда на безопасността , производителността и съкращава времето на работа на батерията/С Джобс/

                                                              А ето и цялата хронология на Adobe Flash:

       За сега по-интересно и оргинално решение предлага Firefox ,което е все още експериментално. Специалистите и се опитват да запазят Flash като го опаковат с HTML5!

  • Петък, 01.01.16, 15:13, tegote:
    Фейсбук видеото е пародия на видео и като такова ще си остане за този век, понеже едвам пълзят в своите л...а. Нямат Full HD, лимита им е до p720, а също не може да мяташ файлове от телефона си с продължителност по-голяма от 15 минутки, понеже им се вижда голям файла като размер. Явно имат недостатъчно пространство по време на качването, нищо че после го конвертират до второразрядно клипче, правено от деца за деца. Това са жалки опити за отбиване на мераци.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.