download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 7 и 8 няма да работят на нов хардуер

17.01.2016 20:20 (преди 8 години и 3 месеца) | spursy | показана 1980 пъти Статистики
Майкрософт промениха политиката си и вече новите процесори ще могат да бъдат използвани само с Windows 10.

От Microsoft съобщиха, че внасят промени в политиката си за поддръжка на стари Windows операционни системи. Според тези промени занапред всички нови процесори ще работят само с най-новата версия на операционната система - Windows 10. Така в близко бъдеще на пазара няма да има нови компютри с Windows 7 или 8. Тези две системи ще продължат да бъдат поддържани що се касае до сигурността, но само на стари компютри или нови модели, използващи по-стари поколения процесори. Така копията на Windows, които са инсталирани на несъвместим хардуер, може да не получат всички ъпдейти или някои да не работят правилно.
Това е поредната мярка, с която Microsoft се опитват да принудят повече потребители да започнат да използват Windows 10. Тя обаче може да бъде разглеждана като абсурдна. Досега в света на компютрите понякога се случва стар хардуер да не може да се справи с нова операционна система, тя да му идва тежка и да не функционира нормално. В случая обаче Майкрософт правят точно обратното. Хардуер, който технически без проблем работи с нова операционна система, но нямате право да го използвате. Излиза, че ако си купите компютър с процесор от последно поколение, вече нямате право да избирате коя версия на Windows искате да инсталирате, защото от Microsoft ви позволяват единствено 10.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Събота, 16.04.16, 18:09, karadzha:
    ” А ако няма написан такъв? „

    Написваш си един и си готов

  • Неделя, 17.04.16, 07:17, vdamianov:
    ” Написваш си един и си готов
    Вашият разговор все повече ми напомня дълбокоумната притча за кокошката и яйцето с петел за щастлив край. Петелът в случая е вездесъщият уиндоуз.
  • Неделя, 17.04.16, 07:27, vdamianov:
    ” Ш са минава на Линукс, явно
    Има и тъмна страна тоя линукс. Всеки може да прави каквото си иска, но не си дава сметка, че за да прави каквото и да е, трябва да е не кой да е. Иначе влизаме в порочния кръг на свободата да летим като птиците, без да сме птици, и да сме велики, бидейки малки и глупави. А уиндоуз разполага ако не с друго, то със свободата от всякакви морални скрупули и старовремски разбирания за чест и достойнство. За толкова години промиване на масови мозъчета така пристрасти и зомбира своите потребители с игрички, социални мрежи, видеочатове и прочее изгъзици, че дебилите вече асоциират компютърните технологии с фрагове и порно чатове, и са непоправимо затъпели и безчувствени към реалния живот. С такъв злокачествен човешки материал малко трудно можеш да лансираш тезата за моралното превъзходство и креативност на Линукс.
  • Неделя, 17.04.16, 16:37, океан:
    Сега се произвежда хардуер за Епъл и за всички останали орерационни системи.Нищо чудно да станат за Епъл ,Майкрософт ,и всички останали.Потребителите нищо не губят от това.Само майкрософт губят.
  • Сряда, 20.07.16, 11:58, sladurcho24:
    Нищо ново аз ,като взех този януари с пред-последена генeрация CPU I-7 с яка видео карта и рам Win 7 ми са държеше,нещо странно.Игрите ми от платена платформа като Uplay не работеха минах на 10 всичко хвърчи на бързи обороти е имаше един проблем - на повечето ми програми не засичаше краковете въпреки че ги задавам като Администратор в Win 10
    ЕХ повечето важни ги подкарах ама тая за Бекъп TODO там дадох 56лв.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.