download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ще блокира програми за оптимизация на Windows

29.02.2016 02:09 (преди 8 години) | spursy | показана 1739 пъти Статистики
Скоро антивирусната програма на компанията ще започне да отчита като вредоносни различни популярни програми.

Едва ли са много потребителите, използващи Windows операционна система, които поне да не са чували за оптимизиращи програми. От години, независимо за кой Windows става въпрос, потребителите се опитват да поддържат добрата работа на системата с помощта на специални програми. Обикновено такъв тип софтуер открива стари и ненужни временни файлове, дублиращи файлове, остарели и невалидни записи в системния регистър и други подобни като ги премахва, като по този начин се цели Windows системата да бъде поддържана в добра форма и да работи бързо.
Не е тайна обаче, че Microsoft не харесват такива програми да се ровят в системите им и са против тях. Затова от корпорацията са решили занапред оптимизиращите програми да бъдат квалифицирани като вредоносен, нежелателен софтуер. Така скоро се очаква антивирусната програма Windows Defender да започне да блокира широк кръг от популярни оптимизиращи програми.
Майкрософт аргументират това свое решение, като изтъкват, че въпреки, че оптимизаторите не са създадени с цел да нанасят щети, то премахването на някои файлове или ключове от системния регистър, както и дълбоки настройки по системата, също могат да й навредят. Също така се споменава, че някои оптимизиращи програми, могат да шпионират потребителя без негово знание или да му доставят нежелана реклама.
На друго мнение обаче са някои потребители. Според тях Microsoft се опитват да ограничат такъв тип софтуер, защото често той може лесно да изключва някои от вградените механизми за събиране на информация за навиците и действията на потребителите, които са заложени в Windows. Според противниците на това решение всеки има право да настройва и оптимизира своята операционна система на собствен риск и не е нужно това негово право да бъде отнето.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 02.03.16, 20:45, karadzha:
    ” Вероятно си мислят ,че са достигнали нивото на линукс системите ,да няма нужда от чистене и оптимизации.

    То и Линукс се чисти, а съм чувал и че се настройва, особено от напреднали потребители

  • Сряда, 02.03.16, 22:01, anonymous:
    За мен Линуксът през последните месеци ,поне на мен така ми се струва бележи големи върхуве ! То преди много много не му обръщах внимание ,но напоследък изпробвах на флашки няколко много добри дистрибуции. Изпробвах : LXDEand XFCE, Linuxmint-17.2 cennamon,Ubuntu-businesspack 14.04,Aleks-Linux -Gnome2+EFI,debian-8-live-i386-xfce, KNOPPIX_7.6_lite.mate.ru. Последният е според мен е най-близко като интерфейс до Уиндоуса, а и е може би най-сполочлив, има си всичко неоходимо. Всичките съм ги свалил от руски торенти . Така че бягайте в Линукса , зарязвайте този Уиндоус , който взе да ограничава безобразно свободата ни.
  • Четвъртък, 03.03.16, 11:42, океан:
    ” То и Линукс се чисти, а съм чувал и че се настройва, особено от напреднали потребители
    При линукс принципа на работа е друг.Няма регистри.Има чистачки и можеш да чистиш.Но този буклук не пречи на системата .Само можеш да си освободиш място на харда.За оптимизации можеш да изключиш програми,които се зареждат със системата и не са ти нужни.Има и други,но това е за супер компетентни.При линукс всяка стартирана програма хаби РАМ ,но не товари процесора ако не работи в момента.Така,че може да има много стартирани и процесора да е на 1%. Това е Стотинката
    Ето погледни има стартирани 159 процеса и натоварването е 4% и 0 работещи.278МВ рам .И като имащ на предвид,че 114 МВ са на лисицата.При уиндоус възможно ли е това?

  • Четвъртък, 03.03.16, 14:09, karadzha:
    ” При линукс принципа на работа е друг.Няма регистри.Има чистачки и можеш да чистиш.Но този буклук не пречи на системата .Само можеш да си освободиш място на харда.За оптимизации можеш да изключиш програми,които се зареждат със системата и не са ти нужни.Има и други,но това е за супер компетентни.При линукс всяка стартирана програма хаби РАМ ,но не товари процесора ако не работи в момента.Така,че може да има много стартирани и процесора да е на 1%. Това е Стотинката
    Ето погледни има стартирани 159 процеса и натоварването е 4% и 0 работещи.278МВ рам .И като имащ на предвид,че 114 МВ са на лисицата.При уиндоус възможно ли е това?

    Уин 7 още със старта яде 18-20% памет от 3,9 ГБ (към 740 МБ РАМ)
    Качвам програми за Уин, иначе отдавна да съм на Линукс

  • Четвъртък, 03.03.16, 15:14, anonymous:
    На един комп с рам 512 Мб качих KNOPPIX _7.6 Lite ,то по изисквания само това е на системата и той литна ! Беше с ХР и се мъчеще! Когато трябваше да влезне в Интернет с мобилна връзка можеше да изпиеш едно кафе и още да върти.докато с Линукс това ставаше веднага!Линукс системите силно започват да се издигат в очите ми!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.