download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft удължи поддръжката на новите процесори в старите ОС

23.03.2016 16:32 (преди 8 години) | spursy | показана 1297 пъти Статистики
Корпорацията все пак се е вслушала в недоволството на потребителите и даде една година повече живот на старите операционни системи с нов хардуер.

Преди време ви запознахме с новата политика на Microsoft и как Windows 7 и 8 няма да работят на нов хардуер. Последваха много негативни реакции, като голяма част от тях идваха от бизнес потребителите, които щяха да загубят значителни количества време и финансови средства, за да извършат миграция на иначе отлично функциониращите и към момента техни мрежи.
Явно от Майкрософт са взели под внимание критиките на този тип клиенти и тези дни се появи информация, че те официално удължават с една година поддръжката на компютри използващи Windows 7 и 8.1 и с процесори Intel Skylake.
Именно потребителите, използващи процесори от шесто поколение Intel Skylake, бяха засегнати първи от политиката на Microsoft този актуален хардуер да се поддържа само от операционната система Windows 10. Така те биват принуждавани и оставени без избор при определяне коя Windows система могат да използват.
Новият удължен срок за поддръжка ще бъде до 17 юли 2018 г. След тази дата потребителите на Windows 7 и 8.1 ще продължат да получават само обновления касаещи сигурността съобразно с обявените сроковете за разширена поддръжка на тези ОС.
Засега процесори Intel Skylake са единственият хардуер засегнат от политиката на Microsoft що се касае до спиране на поддръжката ако не се използват под Windows 10. Според анализатори обаче, в бъдеще подобна съдба може да сполети и друг нов хардуер, който ще бъде на пазара осигурявайки последните върхове като производителност, но потребителите да бъдат принудени да го използват само под Windows 10 за сметка на предходните версии на системата.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.