download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft премахва функция от Windows 10 Pro

09.05.2016 14:27 (преди 7 години и 11 месеца) | spursy | показана 1613 пъти Статистики
Корпоративните клиенти, използващи Windows 10 Pro, едва ли ще са доволни, но от друга страна потребители, желаещи да използват някоя от предходните версии на операционната система, имат повод за усмивка. Скоро изтича възможността за безплатен ъпгрейд към 10.

Много корпоративни клиенти използват Windows в своите компании и фирми. Не малък процент от тях използват Pro версията на Windows 10, но сега получават изненада от Майкрософт, като една функция ще бъде премахната. Става дума за възможността да бъде ограничен достъпа на служителите до каталога с приложения Windows Store. Досега администраторите във всяка фирма можеха лесно да ограничат инсталирането на произволни програми от страна на служителите, като по този начин гарантираха и сигурността на компанията. Занапред всички корпоративни клиенти използващи Windows 10 Pro вече няма да могат да контролират служителите си толкова лесно и ще трябва да измислят друг начин за това. А до тогава техните работници ще могат да инсталират различни приложения на служебните компютри, директно от Windows Store.
Според анализатори с този ход Microsoft се опитва да накара бизнес клиентите си да преминат към по-скъпи версии на операционната система, при които е налична възможността за контрол върху инсталирането на приложения.
Софтуерният гигант отрича подобни притискащи тактики и подчертава, че Windows 10 Pro е ориентирана към малките и средни компании, които не се нуждаят от пълен контрол над фирмените устройства. Не става ясно как Майкрософт може да преценят коя компания от какво се нуждае точно и защо премахва налична функционалност, след като вече е бил закупен лиценз за ОС с въпросната "екстра".
Според официалното изявление на Microsoft, те се стремят да помогнат на бизнеса да управлява своята работна среда и в същото време да предоставят на хората възможност да решат сами какви приложения и устройства искат да използват, за да достигнат максимална продуктивност.

Въпреки че този ход на Майкрософт едва ли ще се хареса на корпоративните клиенти, то потребители използващи някоя от предходните версии на операционната система имат повод за усмивка. Скоро изтича периода за безплатната актуализация до Windows 10 от предходни версии на системата. С това се очаква да бъде деактивирано приложението "Get Windows 10", което много потребители определят като натрапчиво и досадно. След 29 юли 2016г. ако искате да ъпгрейднете компютър под Windows 7 или Windows 8.1, към последния - Windows 10, вече няма да може да го направите безплатно и това би ви струвало допълнителни средства.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.