download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Безплатни обучения по програмиране в 28 български града

04.12.2016 13:11 (преди 7 години и 4 месеца) | stefankr | показана 1638 пъти Статистики

За пръв път в историята си, СофтУни ще проведе най-масовата си до момента кампания за безплатни обучения в цялата страна, обхващайки общо 28 града.

От средата на януари 2017 г. в София, Бургас, Варна, Пловдив, Горна Оряховица, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Сливен, Враца, Добрич, Плевен, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Хасково, Шумен, Видин, Кюстендил, Кърджали, Габрово, Раковски, Белоградчик, Търговище, Перник, Пазарджик и Казанлък ще се проведат безплатни курсове по програмиране. Според организаторите това вероятно е най-значимият и най-мащабният образователен проект за софтуерната индустрия, който се е случвал в последните години. Очаква се в обученията да се включат над 3000 ученици, студенти и работещи, които ще опитат програмирането (присъствено или онлайн) и много от тях ще се запалят по ИТ професиите. Това е важна национална кауза: да дадем знания, умения, прoфесия, работа и бъдеще на хиляди млади хора от всички краища на България.

"Обученията по програмиане за начинаещи включват присъствени и онлайн занятия. На присъствените занятия се обяснява нов материал и се решават практически задачи под надзора на преподаватели, асистенти и ментори. Участниците в София получават безплатно и личен ментор, който да им помага персонално за задачите (в лична среща, по FB, Skype и други канали). Онлайн участниците получават видео-уроци и наставления за самостоятелна практическа работа вкъщи, съчетани с непрестанна помощ онлайн.

Курсът по програмиране за абсолютно начинаещи е изключително практически, с много писане на код и решаване на задачи по програмиране от практиката. Всяка решена задача се оценява автоматично от онлайн системата "SoftUni Judge" и резултатите излизат на момента (в реално време). Курсът е изключително старателно подготвен и в него е натрупан опит с вече над 70 учебни групи за последните 3 години.

Целият начален курс по програмиране се провежда на български език. Учебните занятия, учебните материали (презентации, задачи, решения, инструкции, видео), учебната система, форумът и всички останали ресурси са на български език. Курсът е подходящ за ученици от 4 клас нагоре, както и за студенти, работещи друга професия, безработни и всички желаещи (дори пенсионери).", уточняват от СофтУни.

Запишете се за обучението до 5 януари.

Източник: СофтУни, Светлин Наков

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.