download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Opera показа визията си за бъдещето на уеб браузърите

14.01.2017 15:16 (преди 7 години и 3 месеца) | spursy | показана 1760 пъти Статистики
Тестовият проект Opera Neon демонстрира различна концепция за по-удобна и бърза работа в интернет.
Opera винаги са се славели като иноватори задали много от интернет удобствата, които днес са включени и неразделна част от всички известни браузъри. Затова едва ли е голяма изненада, че точно Opera са се захванали с нов проект, който според тях може да е бъдещото лице на интернет браузърите. Новата концепция носи името Opera Neon и има за цел да помогне на потребителите да се фокусират по-лесно върху уеб съдържанието. Според разработчиците вече не е нужно браузърите да са отделна програма и прозорец отварян в операционната система, а може да са част от нея. Затова Opera Neon има прозрачен интерфейс и използва фоновото изображение от работния плот (десктопа) на компютъра ви. Линковете и търсене с най-популярните търсачки е реализирано по нов начин с технологията OpenSearch. Има бързи клавиши за мигновенен достъп до услуги, а контролна лента е с мехурчета. Функционира и интелигентна система за автоматично управление на табове, като най-често използваните раздели се повишават, за сметка на рядко използваните, които се понижават. Удобна функция за изнасяне на видео позволява на потребителя да продължи да гледа клипа, докато посещава други уеб страници. Значително улеснен и ускорен е процеса при нужда да направите снимка (скрийншот) на всяка част от уеб страницата. Новостите са наистина много, за да могат да бъдат описани с няколко думи. Затова вижте това кратко клипче, демонстриращо част от идеите за бъдещето на уеб браузърите.

Имайте предвид, че засега Opera Neon е в начален стадий на разработка. Затова тепърва ще бъдат добавяни нови функции, възможности за настройка и коригирани евентуални бъгове. Може да изпробвате Neon под MacOS или Windows, като го свалите от официалния сайт http://www.opera.com/neon или от Download.BG

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 16.01.17, 20:19, iceman_:
    Много изнервящ дизайн и липсват доста възможности за настройка ...
  • Неделя, 22.01.17, 20:32, nacho_:
    На мен ми харесва.
  • Понеделник, 23.01.17, 17:25, dreven:
    За да може поне малко да се доближи до Chrome, трябва да може подобно на него да разпознава човешка реч. А да не говорим изобщо за хилядите допълнителни приложения и разширения с отворен код, които всеки потребител сам може да прецени дали да използва или не. Лично аз съм изключително впечатлен от разширението за Chrome наречено:
    Custom Javascript for websites, което ми позволява да надграждам и променям всеки чужд website. В това число, чрез него с лекота да накарам Chrome да чете прекрасно на български.
    Какво повече може да желае човек от браузера си, ако браузерът разбира какво му говориш и в същото време и той ти говори, за да го разбираш и ти, на майчин български език.
    Смятам, че за момента Chrome е номер едно без всяка конкуренция.
  • Сряда, 25.01.17, 00:44, nacho_:
    ” За да може поне малко да се доближи до Chrome, трябва да може подобно на него да разпознава човешка реч. А да не говорим изобщо за хилядите допълнителни приложения и разширения с отворен код, които всеки потребител сам може да прецени дали да използва или не. Лично аз съм изключително впечатлен от разширението за Chrome наречено:
    Custom Javascript for websites, което ми позволява да надграждам и променям всеки чужд website. В това число, чрез него с лекота да накарам Chrome да чете прекрасно на български.
    Какво повече може да желае човек от браузера си, ако браузерът разбира какво му говориш и в същото време и той ти говори, за да го разбираш и ти, на майчин български език.
    Смятам, че за момента Chrome е номер едно без всяка конкуренция. „

    Древен новината е за Операта! Дали и новата и версия може да разбира БГ. Нали е с същия енджим като Хрома или китайчетата не са го добавили?

  • Сряда, 25.01.17, 10:27, dreven:
    ” Древен новината е за Операта! Дали и новата и версия може да разбира БГ. Нали е с същия енджим като Хрома или китайчетата не са го добавили? „

    А дано да има същите възможности като Chrome. Много бих се радвал, но съм доста скептично настроен. Ако всеки постигнал дадени успехи веднага ги предаваше за всеобщо ползване светът би бил Рай, а той не е.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.