download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Samsung обяви причините за проблемите с Galaxy Note 7

24.01.2017 17:01 (преди 7 години и 2 месеца) | spursy | показана 902 пъти Статистики
Най-накрая след подробен анализ от три страни са установени причините за самозапалванията.
Преди около три месеца и половина Samsung Galaxy Note 7 отиде в историята, заради поредица случаи на самозапалване. Регистрираните инциденти бяха около 100 само в САЩ, но при продадени над 2.5 милиона бройки рисковете бяха големи това да продължи да се случва. Затова компанията изтегли всички сматфони от този модел и предприе мащабно разследване какво води до самозапалването. Натискът върху Samsung със сигурност е бил голям, но най-накрая от там излязоха с официално становище какво причинява прегряването и експлодирането на батериите.
На базата на задълбочено собствено разследване, както и на независим научен анализ от три страни се е стигнало до изводите, че прегряването е причинено от два различни проблема с батериите, идващи от два отделни доставчика.
  • При батериите от Samsung SDI липсва достатъчно място между батерията и защитния слой около нея. Дизайнът на Galaxy Note 7 е доста тънък и така съседния елемент упражнява натиск върху горния десен ъгъл на батерията. При най-лошия вариант това води до контакт между електродите вътре, което предизвиква покачване на температурата, късо съединение и възпламеняване.
  • При батерии, доставените от Amperex Technology Limited, е установено, че на места липсва изолираща лента, а при други има изтърквания в клетката, вследствие на което настъпва повреда на разделителя между аноди и катоди. По принцип разделителят е много тънък и фин, което увеличава опасността от повредата му.
    Samsung поема отговорността, че проблемите произлизащи от дизайна на батериите не са били разчетени преди пускането на Galaxy Note 7.

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    Няма мнения

    Платени препратки

    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.