download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Мюнхен отново ще прави дълъг преход този път от Linux към Windows

14.02.2017 21:28 (преди 7 години и 1 месец) | spursy | показана 1387 пъти Статистики
Новият кмет харесва Microsoft и администрацията на града ще поеме по обратния път.
Преди повече от 3 години Администрацията в Мюнхен окончателно премина изцяло на свободен софтуер. Този процес беше постепенен и плавен като отне години. Сега обаче нещата се обръщат. Този обрат тръгва от новия кмет на Мюнхен - Дитер Райтер, който стъпва в длъжност през 2014г. Още от самото началото той е против свободния софтуер и дори желае Microsoft да се премести в Мюнхен. Явно през последните години е работено в тази насока, защото Microsoft наистина разкри нова централа в града в края на миналата година. Също така през изминалата година кмета Райтер е поръчал да се състави доклад за ИТ нуждите на администрацията. Докладът е изготвен от консултантската компания Accenture, която е партньор на Microsoft и "изненадващо" посочва необходимостта служителите да работят с Windows 10 и Microsoft Office. Според заместник-кметът Йозеф Шмид нещата с Linux не са вървели гладко и е имало оплаквания. Така новата градска управа решава да се откаже от Linux, който използва вече от години и да премине към Windows. Този мащабен преход ще отнеме години и неясни към момента финансови средства и по план трябва да завърши през 2020 г.
Припомняме, че когато през 2003 г. градският съвет на Мюнхен взе съдбовното решение да премине към Линукс, лично Стив Балмър посети града, за да се опита да разубеди тогавашния кмет. Опитът му не успя, но явно Майкрософт са сменили подхода при комуникацията със следващия кмет и сега могат да се поздравят с успех и възвърнати позиции.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 23.02.17, 21:21, soft-support:
    ” Значи минаването на Линукс е добро, а връщането към MS$ e лошо, така ли? „

    Добро и лошо са разтегливи понятия произлизащи от личните убеждения на всеки. На мен не ми се вижда рентабилно да си инвестирал 30 млн. евро, да си извършил 10 годишен преход, който е завършил успешно и след това цялата система да функционира в този режим 2-3 години. След което при смяна на управляващите да се реши да се дадат нови 90 млн. евро, плюс да се наложи да се смени почти цялата техника за още 15 млн., като започне нов преход обратно. Въпреки голямата сумата нужна за обратния преход, да приемем, че е била наложителна и да няма вариант без този преход. Но в случая не виждам изтъкнати непреодолими причини които да налагат това. Споменават се трудности в някои ситуации, че на моменти се е използвала виртуализация за дадени процеси. Въпреки, че това са трудности, очевидно администрацията се е справяла с тях и е функционирала. Никъде няма информация администрацията на Мюнхен за тези над 2 години да е спряла да функционира или да не е успяла да си свърши работата заради проблеми със софтуера. Да било им е трудно в някои специфични ситуации, но работата все пак се е вършила. При такива обстоятелства да решиш да дадеш над 100 млн. от парите на данъкоплатците, средства които могат да бъда използвани за други цели е малко странно.

  • Петък, 24.02.17, 09:01, iceman_:
    Очаквах отговор с да или не. А това твоето не е отговор, а - разсъждение.
  • Петък, 24.02.17, 11:40, dreven:
    ” При такива обстоятелства да решиш да дадеш над 100 млн. от парите на данъкоплатците, средства които могат да бъда използвани за други цели е малко странно. „
    Живеем в нелогичен свят, подчинен на икономически интереси и лобита, които ги обслужват.
    За това често когато се търси разумна причина тя отсъства и всичко изглежда странно.
    Та в България нещата не са ли също толкова абсурдни. Ще плати данъкоплатеца 20 000 000 лева за машини за гласуване, за да можел да свикне. Защото след 2 години ще ли сме да преминем на електронно гласуване.

    Ето с този елитен гласоподавател ще правим машинно, а след време и електронно гласуване:
    https://www.youtube.com/embed/NGlm97Vsk44

  • Петък, 24.02.17, 14:10, anonymous:
    Наистина светът и в частност БГ изглежда НА ПРЪВ ПОГЛЕД не логичен! Вижте какво сега става у нас: Преди време всички партии плюваха В Сидеров ,нереално било в БГ да има такава висока пенсия и такава голяма заплата!Ами да видим съседите ,ми те ги дават поне приблизително както той е казал! ПРИ ТОВА БЕЗ ДА СА НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ НАС!Има засекретен доклад от външен източник според който за миналата година от Бг са изнесени 20 милиарда евра, а от друга страна депозитите са се увеличили!Какво ви говори това? Ми просто мноооого се краде ,защото изнесените пари са от сенчеста икономика, от крадени обществени поръчки ,от крити банкови печалби и т.н. от КОРУПЦИЯ най-вече като цяло!Но в света корупцията е повсеместна и Германия не е изключение! Предполагам официално и не официално са бутнати МНОГо пари и това е!
  • Събота, 25.02.17, 14:19, iceman_:
    ” ...Преди време всички партии плюваха В Сидеров ,нереално било в БГ да има такава висока пенсия и такава голяма заплата!Ами да видим съседите ,ми те ги дават поне приблизително както той е казал! ПРИ ТОВА БЕЗ ДА СА НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ НАС!Има засекретен доклад от външен източник според който за миналата година от Бг са изнесени 20 милиарда евра ...това е!

    Уффф, мнооооооооооооооого е къса паметта на електоралните едиици. Волен го казва това поне от преди две петилетки. Е, поне го има в "Плана Сидеров" от преди две петилетки.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.