download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Около 90% от смарт телевизорите са уязвими от дистанция

31.03.2017 16:03 (преди 6 години и 11 месеца) | spursy | показана 1117 пъти Статистики
Вече не е нужен физически достъп, за да бъде заразен един умен телевизор. Незапушена засега JavaScript уязвимост застрашава почти всички съвременни Smart TV.
От новината за Голям скандал с шпионаж от страна на ЦРУ разбрахме, че умните телевизори са били използвани за шпионаж. За да стане това обаче е бил необходим еднократен физически достъп до телевизора, за да бъде заразен. Сега стана ясно, че има и алтернативен начин, при който не е необходим физически достъп и поразяването може да стане дистанционно. На семинар за кибербезопасност е бил представен доклад за начин за хакване на почти всеки съвременен умен телевизор, независимо от неговата марка и чрез стандартен DVB-T предавател, който струва едва 50-150 долара. Атаката се състои в изпраща експлойт към наличния в телевизора браузър. Уязвимостта, която се използва е в JavaScript и присъства в почти всички Smart TV. Когато експлойта порази устройството, се получават root права и така вече недобронамерената страна има възможност да инсталира всякакъв код. Телевизорът вече е под чужд контрол и тайно може да бъде използван за всякакви недобросъвестни неща като шпионаж на собствениците му или DDoS атаки.
Още по притеснително е, че използваният за атаката DVB-T предавател не оставя никакви следи след себе си, а малкият му размер позволява например да бъде прикрепен към дрон, който да го приближи на нужното разстояние до потенциалната жертва.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.