download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

YouTube променя съществено рекламната си политика

07.04.2017 13:21 (преди 7 години) | spursy | показана 1151 пъти Статистики
Видео канали с по-малко от 10 хил. гледания и такива с откраднато съдържание остават без реклама и приходи.
Досега сякаш беше доста лесно да се печелят пари от YouTube. За всеки желаещ беше достатъчно да има акаунт и да кандидатства за реклама. Появяваха се множество клипове с откраднато съдържание, които лесно ставаха популярни, а създателите им печелиха пари с минимални усилия. За това допринасяше самата система на YouTube, която работи автоматично и рекламите се показват в съдържанието по алгоритмични методи.
Но така беше досега, а вече правилата се променят, след като много компании въстанаха срещу това, техни реклами да се показват в клипове с неподходящо според тях съдържание.
Затова YouTube вече няма да показва реклами във видео канали, които имат по-малко от 10 хиляди гледания от създаването им. Смята се, че ако създателите на клипове са относително добри в работата си, не би трябвало да е трудно да натрупат 10 000 гледания. Когато каналът достигне тази бройка, YouTube ще го подложи на оценка, за да се прецени дали е достатъчно популярен и оригинален, и чак след това вече ще може да започне показването на
реклами в него.
Другата промяна е свързана с видео каналите, които изкарват незаслужено лесно пари от откраднато съдържание. Например ако изрежете малка част от популярно телевизионно шоу и добавите към него хумористични надписи, подобен клип може лесно, бързо да се разпространи, а създателите му да получат добри приходи за едва няколко минути работа със съдържание, което не са създали. Така занапред канали, които крадат съдържание от други източници, ще останат без реклама и без приходи от YouTube, независимо колко гледания имат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.