download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пазарът на компютри с ръст за първи път от 5 години

12.04.2017 15:15 (преди 7 години) | spursy | показана 1205 пъти Статистики
HP вече са най-големият производител на компютри в света, бележейки впечатляващ ръст при продажбите.

След като години наред пазара на традиционни компютри постоянно се свиваше, то първото тримесечие на 2017г. се наблюдава пробуждане на тази ниша. Въпреки че анализатори предричаха пореден спад, то световните продажби на настолни компютри, лаптопи и работни станции, възлизат на 60,3 млн. броя за тримесечието, което е ръст от 0,6% спрямо същия период на предходната година.
Вероятно част от причините за това неочаквано увеличено търсене се дължи на очакваното повишаване на цените на някои компоненти като памети и дискове (Очакват поскъпване на SSD дисковете). Именно заради него някои производители увеличиха обема на доставките преди цените да са се покачили.
Друг интересен момент е, че HP имат основна заслуга. Компания е доставила 13,1 млн. РС, което е впечатляващ ръст от 13,1%. По този начин HP измества Lenovo от челната позиция и вече е най-големият производител на компютри в света, контролирайки 21,8% от пазара. HP са постигнали тези впечатляващи резултати с високи продажби най-вече в Северна Америка, но изпреварва прекия си конкурент и в ключови пазари като Европа и Азия. Lenovo са на второ място с дял от 20,4% на световния пазар и са доставили 12,3 млн. устройства през първото тримесечие на тази година. Третото място е за Dell с 15,9% пазарен дял. По-назад са Apple с 7% дял и Acer с 6,8% дял.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.