download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Милиони Android устройства жертва на огромна вредоносна кампания

31.05.2017 14:00 (преди 6 години и 10 месеца) | spursy | показана 1301 пъти Статистики
Разкрита е една от най-големите схеми, сформирала милионна армия от заразени устройства и носеща огромна финансова печалба на създателите.
Появи се информация, че е разкрита една от най-мащабните вредоносни кампании. Корейската компания Kiniwini, регистрирана в официалния магазин за приложения като ENISTUDIO corp. е успяла да преодолее Bouncer защитата в Google Play. След това е публикувала най-малко 41 приложения, които привидно изглеждат безопасни. Оказва се, че всяко от тях след инсталация тайно инсталира злонамерения софтуер на устройството на потребителя, без това да става видно. Adware добавката е позната под името Judy Malware и генерира фалшиви кликвания върху съдържание от рекламната платформа на Google. В случая не става дума за показване на реклами, а за използване на заразените устройства сами и тайно да натискат върху чужда реклама и така да генерират незаконна печалба за авторите на заразата.
Притеснително е, че заразените приложения са били изтеглени от Google Play от 4,5 до 18,5 милиона пъти. Това означава, че огромен брой потребители са със заразени Android устройства към момента. Google са били уведомени за този проблем и веднага са премахнали всяко от известните засега, опасни приложения от каталога. Не се изключва и други компании да предлагат приложения в официалния магазин, включващи неприятната изненада Judy.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 31.05.17, 20:13, iceman_:
    ... и без участие на Google Play , a?

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.