download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Легендата Atari се завръща

25.06.2017 18:11 (преди 6 години и 9 месеца) | spursy | показана 1079 пъти Статистики
Засега няма точна информация каква нова конзола разработват от компанията, но феновете очакват с интерес.
В края на 1993 г. се появи последната конзола Atari, която тогава бе рекламирана като първата 64-битова конзола. Тя обаче не успя да се наложи и остана в сянката на Sega Saturn и PlayStation, което доведе до спиране на производството й през 1996 г.
От тогава минаха над 20 години, а света на игрите много се промени. Сега обаче се появи нов видео клип, който загатва, че легендата Atari вероятно ще се завърне. Това породи много въпроси сред феновете, но засега няма подробна официална информация. Шефът на компанията Фред Чезней потвърди, че Atari работи по нов проект, но не каза нищо повече.
Докато излезе допълнителна информация може само да се спекулира дали става дума за ново хардуерно устройството, което да стъпва на РС технологии, или емулация на класическата игра, която да върне към живот аркадни класики от 80-те години.
Припомняме, че Nintendo възражда ретро легендата NES и това доведе до огромен интерес. Малкото бройки на пазара бързо бяха разграбени, а цените им на черно стигаха изненадващи стойности. След това Nintendo Учудващо спира производството на NES Classic Edition. Това повдига въпроса дали Atari не са решили да запълнят тази празнина, като пуснат подобна емулирана версия на класическата им конзола? А може компанията да е решила да създаде и съвременна конзола в крак с актуалните технологии?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.