download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Русия забранява със закон VPN и проксита

01.08.2017 17:48 (преди 6 години и 8 месеца) | spursy | показана 1204 пъти Статистики
Също така от следващата година чат приложенията ще изискват от потребителите техните телефонни номера, за да ги идентифицират по тях.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е подписал закон, според който от ноември тази година, се забраняват технологии, които осигуряват достъп до забранени интернет ресурси. Така в Русия скоро ще е забранено използването на виртуални частни мрежи (VPN) и проксита. Интернет доставчиците в страната вече ще имат задължението да блокират сайтове предлагащи VPN, Proxy и др. подобни услуги.
Путин е подписал и още един нов закон, който въвежда изискването чат приложенията да разпознават потребителите чрез техните телефонни номера след 1 януари 2018 г. Така всеки потребител използващ някаква програма за комуникация, няма да може да бъде анонимен. Според същия закон на всеки потребител може да бъде спрян достъпа до конкретната услуга по искане на властите, ако те са преценили, че съответният човек разпространява нелегално съдържание.
Основният мотив за въвеждане на новите строги правила е посочен като превенция на разпространение на екстремистки материали и идеи. Според някои критици на управляващите, това е само прах в очите и реалната цел е ограничаването на руснаците да имат достъп до алтернативна информация, както и възпрепятстване на политическата опозиция. В Русия предстоят президентските избори през март 2018 г., на които Путин ще се кандидатира за нов 6-годишен мандат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.