download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

CCleaner поразен и използван с престъпни цели

19.09.2017 15:15 (преди 6 години и 6 месеца) | spursy | показана 945 пъти Статистики
Ако използвате тази популярна програма, проверете с коя версия сте и дали тя не е точно заразената. Препоръчително е да обновите към последната версия.

CCleaner е един от най-популярните софтуерни продукти в света, използван от стотици милиони потребители по цялата планета. Голямата популярност на програмата е подтикнала недобронамерени лица да се възползват от нея. Преди няколко седмици те са успели да проникнат незабелязано в сървърите на разработчиците и тайно да вкарат допълнителен код в CCleaner. Така популярната програма се е превърнала в опасна задна врата, през която може да бъде изпълнен произволен код, получен от отдалечен IP адрес.
Засегнатите версии са 5.33.6162 на CCleaner и 1.07.3191 на CCleaner Cloud. Създателите от Piriform с помощта на Avast Threat Labs и независими експерти са се справили с проблема, но разследването, как се е стигнало до него все още продължава. Вече е пусната нова версия - 5.34.6207, при която проблемът е решен.
Cloud версията е получила автоматичен ъпдейт, но инсталационната и портативната версия на CCleaner не се обновяват автоматично. Затова е важно, потребителите ръчно да деинсталират и премахнат версия 5.33.6162, след което да рестартират компютрите си и спокойно да преминат към по-нова (или предходна) версия.
Piriform взимат необходимите мерки, подобни пробиви да не се случват в бъдеще при техните софтуерни продукти. От сървърите на Download.BG също са премахнати заразените версии.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.