download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Представиха новия стандарт WPA3

11.01.2018 18:06 (преди 6 години и 2 месеца) | spursy | показана 1068 пъти Статистики
Следващото поколение на защитния протокол ще осигури много по-висока сигурност на безжичните мрежи, а първите устройства, които го поддържат, ще се появят на пазара още през тази година.
Тези дни от Wi-Fi Alliance представиха дългоочакваното следващо поколение на защитния протокол - WPA3. Той постепенно ще заменя настоящия масово разпространен WPA2, който се използва от около 15 години. Всеки съвременен рутер и други устройства за безжична мрежа поддържат WPA2 и въпреки че той се смята за доста успешен проект, има няколко слабости, които го правят уязвим в определени ситуации.
Точно избягването на тези слабости и много по-високо ниво на сигурност ще осигури новият протокол WPA3. При него ще бъде подсигурена конфиденциалността на потребителите работещи в средата на отворени, незащитени мрежи, чрез персонализирано криптиране на информацията. Процесът по конфигуриране на защитата за устройствата ще бъде опростен, а защитата за мрежата ще бъде подсилена дори в случай, че потребителят умишлено не спазва златното правило за задаване на силна парола. Предвиден е 192-битов защитен комплект за допълнително високо ниво за сигурност на безжичните мрежи използвани от ключови организации като правителства, военни и индустрии.
Експерти очакват прехода към WPA3 да отнеме дори години, докато той стане масово разпространен. Първите устройства сертифицирани за използването му ще се появят на пазара през настоящата година.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.