download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AMD с важна информация за Meltdown и Spectre уязвимостите

15.01.2018 00:01 (преди 6 години и 3 месеца) | spursy | показана 1284 пъти Статистики
Компанията е готова с обновленията и работи в сътрудничество с Microsoft и Linux общността, за да ги разпространи сред потребителите.

От AMD разясниха допълнително ситуацията около нашумелите напоследък процесорни уязвимости и връзката им с продуктите им. Още след избухването на скандала от компанията казаха, че процесорите на AMD не са толкова засегнати. Това донякъде е така. Уязвимостта Meltdown не засяга никои поколения процесори на AMD. Другата уязвимост Spectre засяга процесорите на AMD въпреки че архитектурите им прави злонамерените действия по-трудно изпълними, сравнено с процесорите на Intel. Независимо от по-малкия риск, от AMD са предприели стъпки, за да премахнат всякакви вероятности за злоупотреба. Главният технологичен директор на AMD – Марк Пейпърмастър, заяви, че заплаха може да бъде елиминирана с пач за операционната система, под която се използва процесора. Затова компанията работи активно с Microsoft и Linux общността. AMD вече са готови с обновленията и тези дни се очаква да започне активно разпространение на пач за процесорите Ryzen и EPYC под Windows. Пейпърмастър пояснява, че е имало технологично забавяне с Microsoft за обновленията за по-старите процесори на компанията, като Opteron, Athlon, Turion, но се надява скоро и техните потребители под Windows да получат нужните пачове. Разработчиците на различните Linux дистрибуции вече пускат обновления за AMD потребители.
Очаква се AMD да пусне и обновление на микрокода на процесорите си, като по този начин елиминира и най-малките възможности за атака.
Засега няма информация дали обновленията за AMD процесори ще се отразят чувствително на производителността им, както става при Intel вариантите. От компанията обещават, че след пускането на обновленията ще представят резултати от собствените подробни тестове.
Припомняме, че след излизането на Първите пачове за процесорните проблеми сриват компютри с AMD. Това е така, защото пачовете бяха насочени за Intel процесори, но в бързината да бъдат пуснати бе допусната грешка да се инсталират и на AMD машини. Известни са и случаи в които първото поколение Intel насочените пачове, забавят работата и на AMD процесори. Затова ако използвате AMD не бързайте да обновявате вашата ОС, докато официално не излезе пач точно за вашия процесор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.