download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Опасна дупка в uTorrent дава лесен достъп до компютъра на жертвата

21.02.2018 23:59 (преди 4 години и 3 месеца) | spursy | показана 1029 пъти Статистики
Актуалните версии на популярната торент програма излагат на риск всички потребители, които я използват. Очаква се проблема да бъде решен в близките дни.

Една от най-популярните торент програми - µTorrent има опасна уязвимост, която позволява на недоброжелатели да изпълнят произволен техен код на компютъра на жертвата, както и да получат достъп до изтегляните файлове и да следят историята на свалянията. Определено първият сценарии е най-опасен, като при него може да се постави всякакъв изпълним файл в папката за автоматично стартиране на Windows, откъдето той автоматично да се стартира при следващото пускане на компютъра. Този файл може да е всякакъв, от вирус до криптираща програма или таен копач на криптовалути.
Опасната дупка е открита от Google Project Zero. Тя е запушена в новата бета-версията на uTorrent за Windows, но все още е налична в последната стабилна версия на програмата. Статистиката показва, че мнозинството потребители на uTorrent използват именно стабилни версии, включително по-стари такива и всички те са изложени на риск към този момент. Очаква се популярната програма да бъде обявена в близките дни, като дупката бъде запушена. До този момент се препоръчва потребителите да не използват µTorrent или да инсталират новата бета версия. uTorrent Web също е засегнат и се препоръчва да бъде обновен веднага.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.