download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Цените на видео картите вероятно ще остана високи още половин година

25.02.2018 20:48 (преди 2 години и 9 месеца) | spursy | показана 1155 пъти Статистики
Според NVIDIA, вероятно цената на графичните карти ще продължи да се покачва и през следващите месеци, а надеждите пазара да се нормализира са за последните месеци от годината, когато ще излезе и новото поколение.
Не веднъж е ставало дума за невиждания скок на цените на видео картите. Той се дължи на големия интерес най-вече от страна на потребители добиващи криптовалути. Стана ясно, че Кризата с видеокарти се дължи на недостиг на памет, а NVIDIA полага големи усилия, за да увеличи доставките. Тази ситуация е най-неприятна за хората които не се занимават с крипто-добиване, а просто искат да имат добър и производителен компютър, за да се забавляват с актуалните игри. Те или не могат да намерят налични бройки от желаната видео карта, или ако има останали, то те са на абсурдно високи цени. Това ги принуждава да отложат желаната покупка за в бъдеще с надеждата скоро този абсурд да приключи и пазара да се нормализира.
Поне в близките месеци, вероятността това да стане е минимална. Това е прогнозата на представители на NVIDIA, според които дори се очаква покачването на цените да продължи и през следващите месеци. Според тях вероятно плавното повишаване на цените ще продължи до третото тримесечие на тази година. Причината за това е както непрестанно високото търсене от страна на потребителите, така и на високите цени на графичната памет.
Очаква се новото поколение графичните карти на NVIDIA да се появят на пазара през есента. Това е и една от причините да се очаква нормализиране на цените едва към края на тази година.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.