download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Спорни промени в закона, касаещ софтуера за управление на продажбите в търговските обекти

02.03.2018 16:18 (преди 4 години и 9 месеца) | spursy | показана 1314 пъти Статистики
Освен всички физически търговци използващи софтуер, промените в закона добавят нови изисквания и към лица извършващи дейност в интернет чрез електронен магазин.
Управляващите приеха промени, касаещи създателите, разпространителите и ползвателите на софтуер за управление на продажбите. Промените засягат и лица извършващи продажби чрез електронен магазин в интернет.
Според промените държавата ще създаде и одира списък с позволен търговски софтуер. Държавните експерти ще преценяват дали конкретен софтуерен продукт отговаря на новите изисквания и дали може да бъде включен в списъка. Производителят е длъжен да декларира в НАП, че не произвежда софтуер, който може да заобикаля изискванията, конкретна версия на софтуера и др. Всяко лице което използва софтуер за управление на продажбите, трябва да премине към такъв включен в държавния списък с позволени. В противен случай са предвидени финансови глоби или имуществени санкции.
Промените в закона добавят нови изисквания и към лица извършващи продажби на стоки и услуги чрез електронен магазин. Те трябва да подадат към НАП информация за лицето извършващо дейността, вида на предлаганите стоки/услуги, доставчик на хостинг услугата, вид и версия използван софтуер, местонахождение на базата данни на електронния магазин.
Не става ясно как ще се оцени дали конкретен софтуер не позволява манипулации, за да бъде включен в разрешения списък. Също така, как ще се гарантира, че именно одитираният софтуер се използва в търговските обекти. Съвременните софтуерни системи подлежат на чести обновления и отново не е ясно как ще се гарантира, че ъпдейтите не отварят възможност за манипулиране. Законодателят не е разгледал случаите, когато софтуерът е с отворен код и няма фирма разпространител в България или когато има технологични проблеми пред свързването му с касовите апарати.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.