download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новите пачове за процесори Intel вече са в каталозите за обновяване на Windows

02.03.2018 17:24 (преди 6 години и 1 месец) | spursy | показана 1215 пъти Статистики
Коригираните пачове, запушващи уязвимостите Meltdown и Spectre, вече могат да бъдат изтеглени и инсталирани, но само по преценка на потребителя.

Когато преди време бяха пуснати първите кръпки имащи за цел да запушат много опасните уязвимости Meltdown и Spectre, се оказа, че те причиняват и редица неочаквани проблеми. Затова Microsoft пусна ъпдейт премахващ пач за Spectre и отстрани пача от каталога. От тогава мина време и сега Intel са готови с пренаписан, нов микрокод за своите процесори от шесто, седмо и осмо поколение. Microsoft от своя страна са включили този нов пач в каталозите за обновяване на Windows, но с едно важно уточнение. Този път кръпките няма да се инсталират автоматично и няма потребителят да е принуден да ги инсталира. Така инсталирането на новия пач, трябва да бъде извършено ръчно от потребителя по негова преценка. Явно от Microsoft не искат да се повтори гафа с множество сринали се компютри, след инсталиране на проблемно обновление.
Засега е пуснат само пача за шестото поколение процесори Intel, под номер KB 4090007. Другите предоставени обновления от Intel още се тестват и се очаква скоро да се появят в каталога.
Microsoft напомня, че новите пачове променят работата на ядрото, а това може да породи проблем при работата на някои антивирусни програми. Корпорацията работи активно със създателите на защитен софтуер, за да се избегнат проблеми и несъвместимости.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.