download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Все по-малко сайтове използват Flash

02.03.2018 17:59 (преди 4 години и 2 месеца) | spursy | показана 814 пъти Статистики
Ако тенденцията се запази до 2020г., когато ще бъде спряна поддръжката на Adobe Flash, в интернет ще са останали малък процент сайтове използващи тази технология.
Преди около 3 години се заговори, как Adobe Flash е технология, която е остаряла за съвременните стандарти и носи допълнителни рискове за сигурността на потребителите. Тогава големи компании като Google, Facebook, Apple и др. подеха инициатива flash по-бързо да бъде премахнат от интернет. Разбира се, това няма как да стане толкова бързо, колкото им се иска, но все пак днес може да отчетем сериозен напредък в това отношение.
Според Google, от началото на тази година, под 10% от потребителите на браузъра Google Chrome зареждат уеб страници с Flash съдържание. Когато се заговори за премахване на Flash преди години, този процент е бил над 80. Това показва, че много интернет страници са се отказали от Adobe Flash и са преминали към HTML5.
Припомняме, че Спират поддръжката на Flash през 2020г. Ако темповете за намаляване на такова съдържание в интернет страниците се запазят, може да се прогнозира, че до 2020г. Adobe Flash ще е почти изчезнал мрежата. Спорно е обаче дали цялостно премахване от интернет ще стане някога изобщо. В мрежата има хиляди страници, които вече не се поддържат активно и едва ли някой ще инвестира време в тях, за да бъдат пренаписвани и да са съвместими със съвременните стандарти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.