download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пускат специален олекотен Skype за стари Android устройства

06.03.2018 14:08 (преди 6 години и 1 месец) | spursy | показана 1217 пъти Статистики
Microsoft вероятно са осъзнали грешката си, която им коства загубата на хиляди потребители, но дали ще успеят да си върнат част от тях?

Преди доста време Microsoft поде политика, при която Спират поддръжката на Skype за стари версии на Windows Phone и Android. След време стана ясно, че Skype вече няма да работи на някои операционни системи. Потърпевши бяха потребители с Windows Phone, стари версии на Android и др. Вероятно няколко месеца по-късно Майкрософт са осъзнали, че са допуснали грешка с това си решение, защото според статистиката на Google над 40% от потребителите с Android използват стари версии като 4.0.3 до 5.1. Така Скайп е загубил милиони потребители, а сега разработчиците му искат да си върнат поне част от тях.
Затова Microsoft ще пусне нова, оптимизирана версия на Skype за устройства с предишни версии Андроид. Новата версия ще използва по-малко процесорни ресурси, оперативна и постоянна памет, а също така ще се държи по-добре при нестабилна интернет връзка. Това ще й позволи да работи на стари устройства, които са и с по-малко производителен хардуер.
Много потребители използващи актуални версии на Android 6.0 до 8.1, се питат, защо и те няма да имат възможност да използват новата олекотена версия, а ще имат достъп само до пълната, която не е особено харесвана с многото си функции и по-тежка работа.
Според някои новата олекотена версия всъщност ще е Skype Lite, която и в момента се предлага в официалния магазин, но не за всички региони по света. Скоро ще разберем повече подробности, защото Microsoft ще започне разпространението на новата си версия тези дни и до няколко седмици тя трябва да е достигнала до всички потребители. Спорно е обаче дали вече отблъснатите преди потребители, които вероятно са намерили друга програма за комуникация, ще искат да се върнат към Skype.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 07.03.18, 14:28, johnmotson:
    Microsoft явно са подценили риска да загубят толкова много почитатели, при наличието на Viber и Whats App. А има много хора, предимно доста възрастни, които ползват старите смартфони от децата си. Но по-добре късно отколкото никога да се върне поддръжката на старите ОС-ми. Друг е въпроса, че и доста хора биха опитали "орязаната" версия не само от любопитство.
  • Четвъртък, 08.03.18, 18:17, iceman_:
    А за ХР ?

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.