download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel са готови с пач за Spectre за предишно поколение процесори

14.03.2018 15:43 (преди 6 години и 1 месец) | spursy | показана 1075 пъти Статистики
Корпорацията съобщава, че работи по кода и за още по-стари поколения процесори, като се предвижда в бъдеще да бъдат защитени и Core 2 Duo и Core 2 Quad разновидности.

След големия скандал за процесорните уязвимостите Meltdown и Spectre в началото на годината и последвалите проблеми от това, специалистите на Intel работят усилено, за да решат поне частично тези проблеми. Очевидно е, че това не е толкова лесна задача и отнема време. От скоро Новите пачове за процесори Intel вече са в каталозите за обновяване на Windows, но те са за Haswell и Broadwell поколенията. Сега от Intel са готови с обновявания на микрокода срещу хардуерната уязвимост Spectre за процесори от някои от предишни поколения. Новите пачове са за Sandy Bridge и Ivy Bridge поколенията, които са доста разпространени. Но Intel обещават, че няма да спрат до тук. В момента се работи по обновления и за по-стари модели от фамилия Nehalem, а се предвижда да бъдат пуснати в бъдеще и за над 10 годишни процесори от типа на Core 2 Duo и Core 2 Quad.
От една страна е хубаво, че корпорацията ще осигури сигурност и за по-старите си продукти, но от друга има риск те да не достигнат до крайните потребители. Според анализатори е спорно дали производителите на дънни платки ще инвестират ресурси, масово да внедряват обновения микрокод на ниво BIOS в техните стари продукти. Пачове в различните операционни системи изглеждат по-лесно осъществими, но тук изниква въпроса дали Microsoft няма умишлено да пусне обновления само за актуалния Windows 10. Към момента новите пачове са достъпни в Windows Update за потребителите на Windows 10, но не и за Windows 7.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.