download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nintendo с по-големи печалби от очакваното

27.04.2018 12:45 (преди 2 години и 1 месец) | spursy | показана 550 пъти Статистики
Очакванията за още по-големи печалби през тази година могат да бъдат застрашени от наскоро открита сериозна уязвимост в Nintendo Switch.

Конзолата Switch се оказа по-успешна отколкото очакваха дори създателите й от Nintendo. През изминалата финансова година са продадени над 15 милиона бройки, като началните очаквания са били за 10 млн., а в последствие са били коригирани на 14млн. След публикувания през вчерашния ден, финансов отчет става ясно, че до края на месец март тази година общият брой на продадените Nintendo Switch е достигнал впечатляващите 17,79 милиона. Но тази конзола не е единствения успех на Nintendo. След като Nintendo възроди и легендата SNES от нея са продадени 5 милиона броя. Силно успешни са и отделни заглавия като Super Odyssey (10 млн. продадени), Mario Kart 8 Deluxe (9 млн.) и Splatoon 2 (6 млн.). Всичко това е довело до огромен ръст на операционната печалба на компанията за изтеклата година с 505%. Очакванията са през тази година финансовите резултати на Nintendo да продължат да растат.
Компанията обаче трябва да измисли как да се справи с нов проблем, който беше разкрит през последните дни. Оказа се, че има сериозна уязвимост в Nintendo Switch. Пробойната позволява да бъде модифициран фърмуерът на конзолата и да се използват нелицензирани игри. Уязвимостта е толкова сериозна, че дори може на Switch да се инсталира Linux. Проблемът касае платформата NVIDIA Tegra X1 (Tegra210), използвана в конзолата, но е особено неприятен, защото не може да бъде отстранен чрез обновяване на фърмуера. Зареждащата програма Tegra Recovery Mode (RCM) е записана в ROM паметта на устройството и не може да бъде презаписана по софтуерен начин. Това на практика няма да позволи на Nintendo да защити продадените досега Switch и след време е възможно да се появи модифициран firmware, с който ако се замени оригиналният, да позволи на потребителите да играят пиратски игри избягвайки заплащане.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.