download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Kaspersky ще премести основната си инфраструктура в Швейцария

16.05.2018 15:25 (преди 5 години и 11 месеца) | spursy | показана 1073 пъти Статистики
Компанията ще се бори да изчисти името си и да покаже, че не е под контрола на руските служби.
Една от най-големите компании в антивирусният отрасъл - Kaspersky Lab обяви, че ще премести главните си системи от Русия в Швейцария. Компанията иска по този начин да покаже, че е независима и не върши нищо нередно. Затова е подела кампания за глобална прозрачност. Това е важно за имиджа на Kaspersky, след като преди време продуктите й бяха забранени за употреба от федерални агенции в САЩ, поради опасения, че софтуерът има връзка с руските тайни служби. В последствие властите във Великобритания също посъветваха организации и агенции на Острова да избягват продуктите на Kaspersky. През вчерашния ден стана ясно, че и холандските власти планират да прекратят използването на продукти на Kaspersky Lab, а причината за това е обявена като "предпазна мярка".
Касперски многократно са отричали обвиненията, че имат връзка с руските служби, а доказателства за подобно нещо засега няма. Затова Kaspersky Lab заведе дело срещу Вашингтон за уронване на престижа.
След откриването на новия център за прозрачност в Цюрих, Касперски ще въведе нови процесите по съхранение на информация и обработката ѝ. Кодът на софтуерните продукти на компанията ще бъде подложен на външен анализ, за да се потвърди, че няма нередности. Очаква се процесът на преместване да не отнеме много време и от края на тази година антивирусните бази данни да започнат да се асемблират и подписват цифрово в Швейцария.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 22.05.18, 10:25, dinko89:

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.