download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ZTE ще вземе кредит от 11 млрд. долара в опит да се спаси

18.06.2018 14:27 (преди 5 години и 9 месеца) | spursy | показана 969 пъти Статистики
Китайската компания подписа унизително споразумение със САЩ, но дори то може да не е достатъчно, за да бъде спасена.
Ако следите новините, сте запознати, че САЩ наложи големи санкции на ZTE, а като последствие от тях ZTE спря основните си дейности. Последва завъртане на политическата въртележка и тогава се питахме Дали Доналд Тръмп ще спаси бизнеса на ZTE?
Стигна се до момента, в който ZTE в опитите да се спаси, подписа унизително споразумение с американските власти. Според него китайската компания трябва да плати 1 млрд. долара глоба, а още 400 млн. долара трябва да бъдат заделени като гаранция. В следващите 10 години върху ZTE ще бъде упражняван контрол над дейността на територията на САЩ. Ако за този срок компанията не извърши нови нарушения, то сумата от 400 млн. долара ще й бъде възстановена. Освен това ZTE трябва да смени цялото високо ръководство в структурите си. Наложените до този момент санкции остават в сила до момента, в който всички условия бъдат изпълнени.
В отчаян опит да се спаси ZTE обяви, че кандидатства за кредит от 30 млрд. юана (4.7 млрд. долара) от Bank of China, една от големите държавни банки в Китай, и за финансиране от 6 млрд. долара от China Development Bank.
Въпреки подписаното споразумение все още съществува вероятност ZTE да продължи да има проблеми в САЩ, защото Конгресът иска да блокира договора. Това е изцяло политическа игра, при която Доналд Тръмп често има пререкания с колегите си републиканци, като се очаква именно те да се опитат да провалят плановете му за помилване на ZTE.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.