download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Samsung, Micron и Hynix заплашени от огромни глоби

23.06.2018 20:15 (преди 5 години и 9 месеца) | spursy | показана 953 пъти Статистики
Китайските власти са започнали разследване дали трите компании имат картелно споразумение водещо до изкуствено повишаване на цените на DRAM паметта.
Засиленият интерес към хардуерни продукти, използващи динамична памет (DRAM), доведе до чувствително й поскъпване. През последната година цената на този тип памет нарасна с близо 50%, което привлече вниманието на департамента на ценообразуването на Китай. Започнало е разследване от страна на китайските власти, което трябва да определи дали има картелно споразумение между Samsung, Micron и Hynix. Именно тези три компании владеят 96% от световния пазар на DRAM памет. В монополната си роля е възможно да се сключили тайно картелно споразумение между тях, което да води до голямото увеличаване на цените на динамична памет с цел свръхпечалби. Според китайското законодателство за образуването на картел са предвидени глоби достигащи до 8 милиарда долара! При доказване на вина точната сума на глобата се определя след изчисления и определяне стойността на незаконния приход. Трите компании заявиха, че сътрудничат на властите в хода на това разследване.

Припомняме, че Samsung, Micron, Hynix, заедно с Infineon и Elpida вече бяха глобени в САЩ за споразумение за фиксирани цени на DRAM. След налагането на тази санкция Infineon напусна DRAM пазара, а Elpida бе погълната от Micron.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.