download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Уганда въведе нов данък за използващите социални мрежи

06.07.2018 12:22 (преди 5 години и 9 месеца) | spursy | показана 1049 пъти Статистики
Facebook, Twitter, Viber, WhatsApp, Google Hangouts, YouTube, Skype, Yahoo Messenger и много други социални мрежи вече няма да са достъпни без заплащане.

От началото на този месец в Уганда действа нов закон, който облага с допълнителен данък всеки потребител, използващ социални мрежи в интернет. Дългият списък с облагани сайтове и услуги включва Facebook, Twitter, Viber, WhatsApp, Google Hangouts, YouTube, Skype, Yahoo Messenger и редица други. Данъкът е в размер на 200 шилинга (около 0.05 долара) на ден. Различни неправителствени организации призовават правителството да отмени спорния данък, но сякаш няма шанс за такова развитие. Според президента на Уганда Йоури Мусевени хората използват такива платформи за безсмислените разговори, слухове, оскърбления, лъжи и разхищават парите на нацията за такси за чуждестранни телекомуникационни компании. Според него всички морални причини са в полза на този нов данък. От друга страна министърът на финансите дори вярва, че събраните по този начин данъци ще стопят държавния дълг на Уганда. Африканската държава има около 17 милиона активни интернет потребители (от над 34 млн. население).
Неотдавна правителството въведе и данък върху всички преводи в платформата за мобилни плащания Mobile Money. Тя е особено популярна в Уганда както за плащане на стоки и услуги, така и за обмяна на пари между хората.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.