download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Известен експерт ви съветва да изключите hyper-threading ако сте с процесор на Intel

29.08.2018 23:16 (преди 2 години и 9 месеца) | spursy | показана 916 пъти Статистики
Той критикува политиката на потайност от страна на Intel и смята, че това губи много излишно време на разработчиците на операционни системи.
Създателят и настоящ ръководител на OpenBSD и OpenSSH - Тео де Рад, смята, че хипернишкова технология (hyper-threading, HTT) е фундаментално компрометирана. Това негово изказване идва малко след като откриха Нови хардуерни уязвимости в процесори на Intel. Тео де Рад добавя, че новите и бъдещи версии на OpenBSD няма да използват тази технология, като ви съветва ако използвате стара версия, то тогава да изключите hyper-threading поддръжка от BIOS във всички компютри с процесори на Intel. Той директно обвини Intel, че пазят в тайна всичката налична информация и дори не загатват за плановете си за действие касаещи хардуерните уязвимости в процесорите им. Наличието на информация в тази насока би могло да помогне на създателите на операционни системи, адекватно да се подготвят за рисковете от хардуерните уязвимости. Затова сега се налага екипа на OpenBSD самостоятелно да провежда изследвания и да разработва собствени решения за защита. Според Тео де Рад това отнема много излишно време и отвлича вниманието на програмистите от другите задачи.
Intel потвърдиха, че изключването на Hyper-Threading, HTT ще ви предпази от известните хардуерни уязвимости към момента, но производителността на процесора драстично ще спадне.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 08.09.18, 16:37, soft-support:
    Изключваме го и производителността пада драстично. Изводът е, че всякакви софтуерни заигравки с микрокода увеличават синтетично производителността, а самата технология на този тип процесори не се развива значимо вече от доста години. Синтетично по-бързите нови процесори в определени задачи нямат никакво предимство пред стари модели.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.