download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Закриват изцяло Google+ заради уязвимост и изтичане на данни

09.10.2018 21:46 (преди 5 години и 5 месеца) | spursy | показана 882 пъти Статистики
Най-малко 500 000 потребители са били компрометирани, което ще доведе до голям скандал и проблеми за Google.

Преди 7 години Google реши да стане конкурент на Facebook и затова създаде Google+ социална мрежа. За този период може да се отчете, че началната идея Facebook да бъде изместен не успя и Google+ не генерираше очаквания потребителски интерес. Това обаче не е основният проблем. Google официално признаха, че през месец март са установили проблем, който е довел до изтичане на информация от профилите на поне 500 хил. души към външни разработчици. Все пак от технологичния гигант поясняват, че разработчиците не са се възползвали от уязвимостта и няма злоупотреби с данните на потребителите.
Според анализатори става въпрос за изключително мащабен проблем, което е достатъчен повод за спирането на подобен, сериозен проект. Коментира се, че въпреки че Google отдавна са разбрали за уязвимостта, то те са предпочели да не разкриват публично информация за нея, заради страх от регулаторна намеса. Според Wall Street Journal, проблемът е от много по-отдавна, става въпрос за години, но Google умишлено са го пазили в тайна.
Скандалът тепърва ще се разраства, но припомняме, че според новия регламент за личните данни в ЕС, интернет компаниите трябва в срок до 72 часа да уведомят властите при изтичане на информация. Смята се, че изтеклите данни не са чувствителни и включват име на потребителя, електронна поща в Gmail, професия, пол и възраст. Затова вероятно Google при защитата си ще се позоват на точката, че потребителите не са били в риск.
Google+ няма да бъде спряна изведнъж, а ще се затваря поетапно през следващите 10 месеца. През този период потребителите ще могат да изтеглят желаното съдържание, което са създавали в платформата.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.